14 روش درمانی غیر دارویی برای رهایی از میگرن

طب سوزنی
1 از 15

طب سوزنی

چنانچه به میگرن مبتلا باشید احتمالا هر روشی را برای رهایی از آن امتحان کرده اید. روش های درمانی که در این اسلایدها بیان شده اند استاندارد و در همه موارد جوابگو نیستند اما می توانید در مورد استفاده از آنها با پزشک خود مشورت نمایید.
در طب سوزنی، سوزن های ریزی وارد مناطق خاصی از بدن می شوند. برخی از مطالعات نشان داده اند مه این روش می تواند درد میگرن و دفعات سردرد را کاهش دهد.

بیوفیدبک
2 از 15

بیوفیدبک

بدن ما با تغییرات فیزیکی که در خود ایجاد می کند به درد پاسخ می دهد مثل افزایش ضربان قلب، سخت شدن عضلات یا سرد شدن دستان. در بیوفیدبک، سنسورهایی این تغییرات را اندازه گیری کرده و اطلاعات را به وسیله نور چشمک زن یا صدایی قابل شنیدن به شما نشان می دهند. سپس شما یاد می گیرید تا با تکنیک های ریلکسیشن، این تغییرات را کنترل نمایید. بعضی از مطالعات تاثیر این روش بر کاهش درد و تکرر میگرن را نشان داده اند.

ماساژ
3 از 15

ماساژ

مطالعات زیادی در این زمینه انجام نگرفته است اما مطالعات موجود امیدوارکننده هستند. مطالعه 2006 نشان داده است که ماساژ می تواند تکرر میگرن را کاهش دهد اما در صورت شروع درد در کاهش آن موثر نمی باشد. همچنین ماساژ می تواند استرس را که یکی از محرک های میگرن است ، کاهش دهد.

مکمل ها
4 از 15

مکمل ها

تحقیقات نشان داده اند که مکملیاری با ریبوفلاوین (ویتامین B2) می تواند دفعات ایجاد میگرن را کاهش دهد اما به محض شروع ،در کاهش درد تاثیری نخواهد داشت.
کوانزیم Q10 نیز می تواند در کاهش تکرر میگرن در کودکان و بزرگسالان موثر باشد اما برای مشاهده اثرات آن چند ماه زمان نیاز است.پ
قبل از مصرف مکمل حتما با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید با داروهای مصرفیتان تداخلی ندارند.

تکنیک های آرامبخش
5 از 15

تکنیک های آرامبخش

از آنجا که میگرن با استرس تحریک می شود، فراگیری تکنیک های ارمبخش به کاهش آن کمک می کنند. برخی از تکنیک هایی که اثرات مثبتی داشته ان شامل تکنیک تنفس عمیق و شل کردن تصاعدی عضلات است که در آن عضلات قسمت های مختلف بدن شل و سفت می شوند. با تمرین، این تکنیک ها می توانند واکنش های بدن به استرس را تغییر داده و از شروع میگرن پیشگیری نمایند.

ورزش
6 از 15

ورزش

ورزش های منظم می توانند دفعات و شدت میگرن را کاهش دهند. در مطالعه ای که در سال 2011 در سوئد انجام شد تاثیر ورزش بر میگرن با تکنیک های آرامبخش و داروهای پیشگیری کننده از میگرن مقایسه شد. نتایج نشان داد ورزش های منظم کاردیو (40 دقیقه سه بار در هفته) به اندازه تکنیک های آرامبخش و داروها در کاهش شدت و تکرر میگرن موثر هستد. می توانید از دستکاه الپتیکال یا ددوچرخه ثابت استفاده نمایید. قبل از تغییر برنامه درمانی خود با پزشک مشورت نمایید.

کار بر روی ستون فقرات
7 از 15

کار بر روی ستون فقرات

در زمینه تاثیر ماساژ و جا به جا کردن ستون فقرات بر میگرن بحث بسیار وجود دارد. اما در یک مطالعه کوچک این روش با یک روش درمانی استاندارد مقایسه شده و نشان داده که این روش نیز می تواند به همان اندازه در پیشگیری از میگرن موثر باشد. این روش می تواند عوارضی در پی داشته باشد پس قبل از انجام آن با پزشکتان مشورت نمایید.

مشاوره
8 از 15

مشاوره

مشاوره بریا درمان میگرن؟ این روش می تواند تعجب آور باشد. اما روش درمان رفتاری- شناختی که بر روی عادات فکری و عملی تمرکز دارد می تواند در کاهش میگرن موثر باشد. این بدان معنی نیست که شما مشکل احساس دارید یا اینکه میگرن شما خیالی و توهم است. این کار به افراد کمک می کند تا دیدگاه تازه ای در مقابل شرایطی که در نهایت منجر به میگرن می شوند پیدا کنند. این روش به خصوص زمانی که همراه دارودرمانی به کار روند موثر خواهد بود.

محرک ترانس کراینال مغناطیسی (TMS)
9 از 15

محرک ترانس کراینال مغناطیسی (TMS)

در TMS از یک وسیله مغناطیسی بر روی جمجمه استفاده می شود که پالس های مغناطیسی بدون درد به مغز می فرستد. این روش خیلی در دسترس نیست اما مطالعاتی که تا به حال انجام شده اند امیدوارکننده بوده اند. در افرادی که دچار میگرن همراه اورا یا اختلالات بینایی بوده اند با انجام TMS در مرحله اورا توانسته اند مدت و شدت میگرن را کاهش دهند.

تغییرات رژیم غذایی
10 از 15

تغییرات رژیم غذایی

بعضی از افراد به این نکته پی می برند که مصرف غذاهای خاصی سبب تحریک میگرن در آنها می شود. غذاهای محرک میگرن معمولا عبارتند از الکل، کافئین، شکلات، غذاهای کنسروی، پنیرهای کهنه، لبنیات پرورده و آسپارتام. ثبت غذاهای مصرفی روزانه در یک دفترچه به شما کمک می کند تا مواد غذایی را که سبب ایجاد میگرن در شما می شوند را شناسایی نمایید. در مرحله بعد این مواد غذایی را برای مدتی از برنامه خود حذف نمایید و ببینید آیا میگرن شما بهبود می یابد یا خیر.

داروهای گیاهی
11 از 15

داروهای گیاهی

برای قرنها ، افراد برای کاهش سردرد از گیاهان استفاده می کرده اند و بعضی آن را مفید و موثر یافته اند. گیاه feverfew(گل مینا) می تواند در کاهش درد، حالت تهوع و حساسیت به نور در طول حمله میگرنی موثر باشد. همچنین بعضی از مطالعات گیاه butterbur را در پیشگیری از ایجاد حملات میگرنی موثر دانسته اند. قبل از استفاده از هرگونه گیاه دارویی در مورد بی خطر بودن آن با پزشکتان مشورت نمایید

فشار
12 از 15

فشار

خیلی از افراد متوجه می شوند که وارد آوردن فشار خفیف بر سر، گردن و صورت در حین میگرن به کاهش درد در آنها کمک می کند. تکنیک این کار به این ترتیب است:
قسمت پیشانی و زیر چشم ها را فشار دهید
فک و گیجگاه را با حرکات دایره ای شکل ماساژ دهید.
جمجمه را با یک توپ تنیس ماساژ دهید
باندهای مختلفی برای سر وجود دارند که سازندگان آنها ادعا دارند در رفع درد میگرنی موثرند. از آنجا که قیمت آنها بالا نیست و مضر نیستند می توانید آنها را امتحان نمایید.

خواب
13 از 15

خواب

مطالعات نشان داده اند که خواب نامناسب با میگرن ارتباط دارد. بنابراین شاید تغییر در عادات خواب شما بتواند در کاهش میکرن موثر باشد. موارد زیر را می توانید امتحان نمایید:
وقتی در رختخواب هستید مطالعه نکنید، تلویزیون تماشا نکنید یا به موسیقی گوش ندهید.
در طول روز چرت نزنید
از4 ساعت قبل از خواب چیزی نخورید و از2 ساعت قبل چیزی ننوشید.
هر شب در ساعت منظمی به رختخواب بروید و 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.

عادات صحیح با میگرن مبارزه می کنند
14 از 15

عادات صحیح با میگرن مبارزه می کنند

سبک زندگی شما تاثیر بسیاری بر تعداد دفعات حملات میگرنی دارد. توصیه های زیر را امتحان نمایید:
با ثبت غذاهای خود در دفترچه،عوامل تحریک کننده میگرن را شناسایی نمایید.
هیچ وعده غذایی را حذف ننمایید
به اندازه کافی آب بنوشید
به طور منظم ورزش کنید
وزن خود را در محدوده نرمال حفظ نمایید

درمان های تکمیلی
15 از 15

درمان های تکمیلی

درمان های تکمیلی می توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند اگر:
با درمان های تجویزی به نتیجه نرسیده اید
با عوارض درمان های تجویز شده مشکل دارید
دچار شرایطی هستید که قادر به مصرف داروهای میگرن نمی باشید
یا اصلا نمی خواهید دارو مصرف نمایید
درمان های تکمیلی اغلب وقتی جوابگو هستند که همراه یک روش درمانی دیگر استفاده شوند. قبل از انجام هر نوع درمانی با پزشک خود مشورت نمایید. پزشک شما را در انتخاب روش درمانی مناسب کمک خواهد کرد.

نظرات بسته شده است.