قند خون نرمال در بارداری

مادرانی که احتمال ابتلا به دیابت بارداری در آنها بالاست، در اوایل بارداری برای تشخیص دیابت بارداری، غربالگری می‌شوند. این آزمایش که غربالگری دیابت نام دارد و جهت تشخیص قندخون نرمال صورت می گیرد، در سایر مادران باردار، در هفته‌ های ۲۴ تا ۲۸ بارداری انجام خواهد شد. در این غربالگری، آزمایش چالش گلوکز برای مادر تجویز می‌شود تا بتوانند با اطلاع از میزان قند خون خود آن را به سطح نرمال حفظ نماید.

کنترل قند خون در دوران بارداری

 

یکی از مهم ترین عوامل در دوران بارداری، کنترل قند خون است. این امر به داشتن بارداری موفق و تولد نوزاد سالم کمک خواهد کرد. نوزادان مادران مبتلا به دیابت بیشتر دارای نقص‌های مادرزادی هستند و نیز مرده‌ زایی در میان این مادران بیشتر دیده می‌شود .

همچنین ممکن است نوزاد بصورت غیر طبیعی بزرگ باشد و همین موضوع زایمان را با مشکلاتی مواجه می‌کند. بنابراین کنترل دیابت برای افراد مبتلا به دیابت که می خواهند باردار شوند و هم چنین افرادی که در دوران بارداری به دیابت مبتلا می شوند، اهمیت دارد.

 

غربالگری دیابت در بارداری

 قند خون نرمال در بارداری:

 

کنترل قند خون، خطر عوارض در حال رشد را  برای مادر و نوزاد کاهش می دهد. نشانگاه HbA1c برای مادران قبل و در دوران بارداری 6.1 % ( یا 43 mmol/mol) می باشد.

برای مادارن باردار که مبتلا به دیابت نیستند، مقدار متوسط گلوکز باید بین 69 mg/dl و 75mg/dl  باشد. یک ساعت بعد از غذا خوردن باید گلوکز بین 105- 108 باشد. اگر قبلا دیابت داشته اید یا دیابت شما تشدید شده است، سعی کنید گلوکز را در پایین ترین حد نزدیک به نرمال نگه دارید. مطالعات نشان می دهد، میانگین قند خون نرمال در بارداری باید در حالت ناشتا کمتر از 95، یک ساعت بعد از غذا کمتر از 140 و دو ساعت بعد از غذا 200 باشد.

به افراد مبتلا به دیابت قبل از بارداری توصیه می شود، میزان قند خون خود را قبل و در طول بارداری، بسیار خوب کنترل کنند. هشت هفته اول بارداری، خیلی حیاتی هستند و بنابراین توصیه می شود که کنترل دقیق انجام دهید و  بدون برنامه ریزی باردار نشوید..

برای کنترل دیابت، در فواصل مشخص از شما آزمایش خون گرفته خواهد شد. در طول دوران بارداری، از سوی پزشک مراقبت هایی برای شما در نظر گرفته می شود.

 

دیابت بارداری چیست؟

 

دیابتی که در طول دوران بارداری شروع می شود، دیابت بارداری نامیده می شود. بارداری همچنین دیابت نوع یک و دو را تشدید می کند. مقدار بالای قند خون در طول بارداری برای مادر و جنین مشکل ایجاد می کند.

به طور متوسط 2 تا 4 درصد زنان مبتلا به دیابت موقت می شوند، که به عنوان دیابت بارداری نیز شناخته می شوند، به دلیل این که آن ها قادر به تولید مقدار بیشتری انسولین برای غلبه بر سطوح مقاومت نیستند، این اتفاق می افتد.

در دیابت بارداری، هیچ نشانه ای از علائم خارجی که به طور معمول به عنوان مشخصه بیماری شناخته می شوند، به عنوان مثال تشنگی بیش از حد، خستگی و افزایش ادرار وجود ندارد.

 

قند خون نرمال در بارداری

عوامل خطر ابتلا به دیابت بارداری

 

1_  داشتن اضافه وزن قبل از بارداری یا در طی بارداری
2_  از نظر ژنتیکی به یکی از نژادهای هیسپانیک، سیاه پوست، بومیان آمریکایی یا آسیایی تعلق داشته باشند.
3_  وجود قند در ادرار مادران باردار
4_  قند خون در حالت ناشتا زیاد باشد یا در آزمایش تحمل گلوکز به عدم تحمل گلوکز مبتلا باشند
5_  سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت
6_ سابقه به دنیا آوردن حداقل یک نوزاد با وزن بالای ۴کیلوگرم .
7_  سابقه به دنیا آوردن نوزاد مرده.
8_  ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری قبلی.
9_  زیاد بودن مایع آمنیوتیک (وضعیتی که به آن پلی هیدروآمنیوس می‌گویند).
خیلی از زنانی که به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند، هیچکدام از فاکتورهای خطر ذکر شده را ندارند، اما با این حال به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند. بنابراین باید قند خون خود را در حد نرمال حفظ نمایند.

 

تاثیر دیابت بر جنین

تاثیر دیابت بارداری بر نوزاد

 

گزارش شده است که دیابت در دوران بارداری موجب افزایش احتمال داشتن نوزادان بزرگتر از حد معمول و نقایص مادرزادی می شود.

1_ مرگ و میر نوزادان و نقایص مادرزادی:

 

افزایش خطر مرگ و میر نوزادان یا نقایص مادرزادی در مادران باردار مبتلا به دیابت وجود دارد، با این وجود با انجام مراقبت های لازم می توان این خطر را با اطمینان از سلامت مادر و نوزاد، کاهش داد.

علاوه بر این اگر مادر قبل از بادراری مبتلا به دیابت باشد، عوارض مرتبط به دیابت ممکن است تشدید شود، که شامل مواردی از جمله فشار خون بالا، بیماری های کلیوی، آسیب عصبی و رتینوپاتی می باشد.

 

2_ انسولین بیش از حد :

 

در این شرایط، نوزاد اغلب انسولین بیش از حدی در پاسخ به سطوح بالای قند خون درون بدن مادر تولید می کند. در دیابت نوع 1 هیچ انسولین اضافی توسط بدن شما تولید نمی شود، بنابراین ممکن است نیازهای انسولین افزایش یابد و پزشک باید بهترین راه را برای مدیریت دیابت و دستیابی که قند خون نرمال به شما توصیه کند.

دیابت بارداری

 

دیابت در دوران بارداری احتمال ابتلا به ناتوانی مادرزادی یا نقص مادرزادی در نوزادان را افزایش می دهد، به خصوص اگر گلوکز خون شما برای 10 هفته اول بارداری کنترل نشود. قند خون بالا هم چنین ممکن است باعث رشد بیش از اندازه جنین شود، که در این شرایط موجب زایمان سخت و دشوار می شود و احتمال شکستگی های نوزاد یا آسیب های عصبی افزایش یابد.

نوزادان درشت به احتمال زیاد از طریق سزارین به دنیا می آیند، همچنین در معرض خطر سختی تنفس، زردی و کمبود کلسیم و قند خون قرار دارند.

 

مراقبت های بارداری:

بارداری دوران مهمی از لحاظ احساسی و جسمانی در زندگی زنان می باشد. کنترل قند خون ، در دوران بارداری باعث جلوگیری از مشکلات جدی مادر و فرزند می شود. برای این منظور، مراقبت های اولیه و مداوم در دوران بارداری و مراجعه به پزشک زنان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

نظرات بسته شده است.