مصرف نوشیدنی های انرژی زا در دوران بارداری و شیردهی

نوشیدنی های انرژی زا به شما انرژی لحظه ای می دهند. اما ممکن است سالم نباشند، به همین دلیل شما باید در دوران بارداری از نوشیدن آن ها اجتناب کنید. اگر شما می خواهید بدانید که آیا می توانید از نوشیدنی های انرژی زا در دوران شیردهی استفاده کنید، ما به این سوال پاسخ می دهیم و در این مقاله به شما خواهیم گفت که آیا شما می توانید جایگزینی برای آن ها داشته باشید یا خیر؟
نوشیدنی انرژی زا سرشار از کافئین و قند است. این نوشیدنی انرژی لحظه ای و انگیزشی ایجاد می کند که ممکن است گاز دار یا غیرگاز دار باشد. برخی نوشیدنی های انرژی زا شامل عصاره های گیاهی و همچنین اسیدهای آمینه است. مواد استفاده شده در نوشیدنی های انرژی زا می تواند منجر به بسیاری عوارض جانبی شود و برای نوزاد شیرخوار و مادر نامناسب و خطرناک باشد. مواد تشکیل دهنده نوشیدنی انرژی زا عبارتند از:

تاثیر نوشیدنی انرژی زا در بارداری

1- کافئین :

یکی از مواد تشکیل دهنده در تمام نوشیدنی های انرژی زا، کافئین است.  نوشیدنی های انرژی زا به دلیل میزان کافئین و قند بالایی که دارند بارها و بارها از بازار حذف شده اند. کارشناسان بهداشت اعلام کرده اند که نوشیدنی های انرژی زا که منحصرا برای تقویت هوشیاری وعملکرد فیزیکی وعده می دهند، باید دارای یک برچسب محتوای کافئین خاص باشد. کافئین مصرف شده توسط مادری که شیر می دهد می تواند به شیر مادر وارد شود و به نوزاد منتقل شود. یک نوزاد می تواند 06/0 تا 5/1 درصد کافئین مصرف شده توسط مادر را از طریق شیر مادر دریافت کند. کافئین در نوزادان شیرخوار نیمه عمر طولانی تری نسبت به بچه های بزرگتر دارد و در نتیجه، زمان بیشتری برای خارج شدن از بدن نیاز دارد و در عین حال باعث واکنش می شود. نیمه عمر کافئین در نوزاد 120 ساعت است و تا زمانی که نوزاد به 3 تا 5 ماه می رسد، به تدریج به 14 ساعت کاهش می یابد؛ بنابراین مصرف زیاد آن توسط مادر موجب انباشته شدن کافئین در بدن کودک و تحریک او می شود. مصرف متوسط کافئین برای مادران شیرده و شیرخواران بسیار مفید است، اما در نوزادانی که بسیار حساس به کافئین هستند، می تواند باعث بی قراری، تحریک پذیری و کم خوابی می شود.

تاثیر کافئین در بارداری

2- سایر مواد تشکیل دهنده:

سایر مواد تشکیل دهنده می تواند مشکلاتی را در هنگام مصرف نوشیدنی های انرژی زا هنگام شیر دادن ایجاد کند. به عنوان مثال، گیاهی به نام جینسینگ احتمال داده می شود که باعث افزایش استقامت و مانع فعالیت عادی استروژن می شود. جینسینگ به دلیل کمبود مدارک در مورد سالم بودن آن، برای مادران شیرده توصیه نمی شود. اسیدهای آمینه ممکن است در نوشیدنی های انرژی زا موجود باشند. در دوران شیردهی باید از مقدار بالای تارین اجتناب کرد. برخی از نوشیدنی های انرژی زا بسیار ادرارآور است. اگر شما مایل به نوشیدن انرژی زا در رژیم غذایی شیردهی هستید، نظر دکتر خود را بپرسید. اگر پزشک تان آن را تایید کند، مصرف آن را به 16 اونس در روز محدود کنید. همچنین شما می توانید یک فنجان قهوه (نه بیشتر از دو فنجان در روز) و یا چای را جایگزین نوشیدنی های انرژی زا کنید. مقدار کمی از کافئین در آنها می تواند انرژی شما را بدون آسیب رساندن به فرزندتان افزایش دهد. با این کار شما می توانید بسیاری از مواد تشکیل دهنده گیاهی و قند موجود در نوشیدنی های انرژی زا را کاهش دهید. به یاد داشته باشید مصرف کافئین خود را تا 300 میلی گرم در روز محدود کنید. حتی این مقدار کم از کافئین می تواند برای بعضی از نوزادان مضر باشد. فقط کودکتان را ببینید و واکنش او را دنبال کنید. به جای خوردن نوشیدنی های انرژی زا در هنگام شیردهی، آب میوه های سالم و طبیعی و سوپ را امتحان کنید . آنها در تنظیم انرژی تان، جلوگیری از کم آبی بدن و تقویت ایمنی به شما کمک می کنند. همچنین از سلامت  رژیم غذایی خود مطمئن شوید. خواب نیمروز را در برنامه روزانه خود قرار دهید و با این کار می توانید انرژی کافی در روز داشته باشید و ورزش را بعد از مشورت با پزشک خود به تدریج برای بالا بردن استقامت بدن خود دنبال کنید.

نظرات بسته شده است.