تست میکروآلبومینMicroalbumin Test
آزمایش ادرار میکروآلبومین، روشی است که مقادیر اندک آلبومین را در ادرار می سنجد. از این تست برای تشخیص مراحل اولیه آسیب کلیه در افرادی با ریسک ابتلا به آن استفاده میشود. آسیب کلیه می تواند باعث نشت پروتئین از کلیه به ادرار شود. آلبومین یکی از اولین پروتئین هایی است که در صورت وجود آسیب کلیوی در ادرار ظاهر می شود.
تست میکروآلومین برای افرادی که در معرض خطر آسیب کلیوی هستند پیشنهاد می شود مانند مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 و همینطور مبتلایان به فشار خون.این آزمون جهت تشخیص علائم اولیه آسیب کلیوی توسط پزشک تجویز می شود. درمان به موقع می تواند از آسیب کلیوی پیشگیری کند و یا مانع از بروز آن شود.
دفعات انجام این آزمایش به وجود شرایط زمینه ای آن بستگی دارد، از جمله:
دیابت نوع 1: درصورت ابتلا به دیابت نوع 1، توصیه می شود این آزمایش 5 سال پس از تشخیص بیماری هرسال انجام شود.
دیابت نوع 2: در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 درست بعد از تشخیص بیماری پزشک توصیه خواهد کرد که هر سال آزمایش میکروآلبومین ادرار انجام شود.
فشار خون بالا: در صورت ابتلا به بیماری فشارخون توصیه می شود که تست میکروآلبومین به طور منظم تر انجام شود.
در صورت افزایش میزان میکروآلبومین ادرار ممکن است پزشک روش های درمانی و انجام تست های مکرر را پیشنهاد دهد.تست میکروآلومین یک آزمایش ادرار ساده است و پیش از انجام آن فرد می تواند خوراک طبیعی خود را داشته باشد. میزان ادرار مورد نیاز ممکن است متفاوت باشد، گاهی یک نمونه ادرار تصادفی کافی است و گاهی نیز ممکن است به جمع آوری ادرار 24 ساعته احتیاج باشد.
در طول آزمایش فرد باید نمونه ادرارهمان روز را جمع آوری کند. که این کار از روش های مختلفی انجام می شود:
آزمایش ادرار 24 ساعته: پزشک ممکن است از بیمار بخواهد که نمونه ادرار خود در طول 24 ساعت را در ظرفی مخصوص جمع آوری کند.
آزمایش ادرار با زمان مشخص: در این نوع از آزمایش از بیمار خواسته می شود اولین ادرار خود را در روز مشخص جمع آوری کند.
آزمایش ادرار تصادفی: آزمایش ادرار تصادفی می تواند در هر زمانی گرفته شود. اما برای افزایش دقت آن اغلب با تست ادرار کراتینین ترکیب می شود.نتایج آزمایش میکروآلبومین به صورت میلی گرم نشت پروتیین در طول 24 ساعت اندازه گیری میشود و به شرح زیر می باشد:
کمتر از 30 میلیگرم: طبیعی
30 تا 300 میلیگرم: نشان دهنده مراحل اولیه آسیب کلیه (میکروآلبومینوری)
بیشتر از 300 میلیگرم: نشان دهنده آسیب کلیوی پیشرفته (میکروآلبومینوری)نتایج آزمایش باید با پزشک در میان گذاشته شوند. در صورتی که سطوح آلبومین ادرار بالا گزارش شده باشد پزشک ممکن است درخواست تکرار آزمایش را بدهد.
• عوامل متعددی میتواند منجر به مقادیر بیش از انتظار میکروآلبومن ادرار شوند از جمله:
• هماچوری ( وجود خون در ادرار)
• داروها
• تب
• فعالیت فیزیکی شدید
• عفونت مجرای ادراری
• دیگر بیماری های کلیوی