آشنایی با علل کاهش وزن ناگهانی

ممکن است برای شما پیش آمده باشد که گاهی بدون داشتن رژیم و برنامه غذایی برای کاهش وزن، مقدار قابل ملاحظه ای وزن کم کرده باشید. توجه داشته باشید، اگر بعد از گذشت چند ماه، این کاهش وزن ادامه داشت حتما با پزشک خود تماس بگیرید، چون این مسئله اصلا طبیعی نیست. در این مقاله ما قصد داریم شما را با مواردی که می تواند موجب کاهش وزن سریع و ناگهانی در شما شود بیشتر آشنا کنیم .

کاهش وزن ناگهانی و نامعلوم

در صورتی که با بیش از 5٪ از وزن خود را در 6 تا 12 ماه مواجه شدید، حتما با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر شما یک فرد سالمند هستید. کاهش وزن سریع و ناگهانی بدون هیچ دلیلی می تواند نشانه ای از وجود یک مشکل در سلامتی شما باشد.

1_ تیروئید

در شرایطی که غده تیروئید پرکار باشد، بیش از حد هورمون تیروئید تولید می شود و متابولیسم شما را افزایش می دهد تا کالری بیشتری مصرف کنید و این امر باعث لاغری سریع و ناگهانی  می شود. همچنین ممکن است دچار اضطراب و استرس نیز باشید که در این شرایط بهتر است به پزشک مراجغه کنید. دکتر شما می تواند به شما در درمان آن کمک کند.

2_ دیابت

انسولین، هورمونی است که بدن شما آن را برای تبدیل قند خون به انرژی تولید می کند. در صورتی که دیابت دارید، ممکن است دچار کاهش وزن بی دلیل و ناگهانی شوید. هنگامی که سلول های شما از سوخت و ساز خارج می شوند، بدن شما فکر می کند که گرسنه است و به سوزاندن چربی و عضله می پردازد. این امر باعث می شود که وزن کم کنید و حتی شما  ممکن است حس تشنگی، خستگی، گرسنگی داشته باشید. اگر این علائم را متوجه شدید، با پزشک خود صحبت کنید. می توانید تحت نظر متخصص تغذیه و با تغییر در سبک زندگی و  عادات نادرست غذایی به کنترل قند خون و درمان دیابت بپردازید.

دیابت و کاهش وزن ناگهانی

4_ بیماری سلیاک

در صورتی که مبتلا به بیماری سیلاک باشید، بدن شما به گلوتن واکنش نشان می دهد، گلوتن یعنی پروتئینی که در گندم و دانه های دیگر یافت می شود. هنگامی که شما آن را میل می کنید، سیستم ایمنی بدن شما، اشتباه به روده کوچک خود حمله می کند. این مبارزه می تواند بدن شما را در مصرف مواد مغذی ناتوان کند و جذب مواد مغذی در بدن شما کاهش یابد و منجر به کاهش وزن شود. شما همچنین ممکن است سردرد، خارش پوست، زخم دهان و درد مفصلی داشته باشید. در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر پزشک تشخیص این بیماری را داد، باید از یک رژیم غذایی مناسب جهت جلوگیری از علائم استفاده کنید.

5_ داروها

استفاده از برخی دارو ها در درمان  بیماری ها، ممکن است متابولیسم شما را افزایش دهد، بنابراین کالری بیشتری را مصرف می کنید یا گرسنه تر می شوید. این امر موجب لاغری سریع و ناگهانی در شما می گردد.  این دارو ها شامل:

1_ داروهای شیمی درمانی
2_ داروهای ضد افسردگی
3_ داروهای دیابت نوع 2

6_ استرس

وجود برخی مشکلات در زندگی ممکن است  باعث می شود که شما اشتهای خود را از دست داده و توجه تان نسبت به تغذیه خود کمتر شود که باعث کاهش وزن ناگهانی و لاغری سریع می شود. جهت رفع این مسئله بهتر است اگر نتوانستید به اشتهای سابق برگردید با پزشک و یا یک مشاور صحبت کنید.

کاهش وزن ناگهانی

7_ لوپوس

این بیماری زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما  به بافت ها و ارگان های شما حمله می کند. شما ممکن است کاهش وزن داشته باشید، زیرا می تواند سیستم گوارش شما را تحریک کند و بدن شما را از جذب مواد مغذی باز دارد. پزشک می تواند به شما کمک کند این علائم را با دارو و تغییرات در رژیم غذایی و شیوه زندگی خود کاهش دهید.

8_ آلزایمر

افراد مبتلا به آلزایمر، نسبت به دیگران بیشتر دچار کاهش وزن ناگهانی  می شوند، زیرا با وجود آلزایمر فرد فراموش می کند که باید غذا بخورید درنتیجه دچار کاهش وزن ناگهانی می شود. همچنین از علل دیگر کاهش وزن سریع در این بیماران این است که متابولیسم بدن این افراد دچار اختلال می شود.

 

نظرات بسته شده است.