راهکارهایی برای داشتن یک بارداری سالم

بارداری مهمترین دوران زندگی یک زن محسوب می شود و از حساسیت بسیار زیادی برخوردار است. در گذشته به علت کمبود امکانات پزشکی، سلامت مادران باردار و فرزند آنها ممکن بود در خطر باشد و با مشکلات زیادی مواجه بودند. اما امروزه علم پیشرفت کرده و زنان می توانند قبل از اقدام به بارداری از هر نظر مورد بررسی قرار گیرند تا دیگر با مشکلی در این دوران مواجه نشوند.

اقدامات لازم برای بارداری سالم

 

1_ مراجعه به پزشک زنان

قبل از اقدام به بارداری، به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. پزشک به شما می گوید که چطور رژیم غذایی و  سبک زندگی و داروهای مورد استفاده شما و سابقه بیماری هایی که داشته اید و یا دارید در بارداری شما تاثیرگذار است و شما را در این دوران برای داشتن بارداری سالم همراهی می کند.

مراجعه به پزشک زنان

2_  مصرف فولیک اسید و ویتامین ها

حداقل یک ماه قبل از بارداری، مصرف فولیک اسید و ویتامین های پیش از بارداری را آغاز نمایید، تا خطر ابتلا به نقص مادرزادی را کاهش دهید. اکثر ویتامین های پیش از بارداری، حداقل 400 میلی گرم فولیک اسید دارند. با مصرف یکی از این مکمل های مولتی ویتامین دیگر نیازی به مصرف قرص دیگری نیست و با یک قرص همه ویتامین های لازم را دریافت می نمایید.

3_ با پزشک درباره داروهایی که مصرف می کنید، مشورت نمایید.

بعضی از داروها برای سلامت نوزاد مضر هستند، به همین دلیل پزشک در دوران قبل از باردرای و بارداری، جایگزین های مناسب تر را به شما پیشنهاد می کند تا سلامت شما و فرزندتان به خطر نیفتد. حتما در مورد مکمل هایی که مصرف می نمایید نیز با پزشک خود مشورت نمایید.

مصرف دارو در بارداری

4_ هرگز سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید

در صورتی که سیگار می کشید، حتما آن را ترک کنید. اجتناب از مصرف الکل و ترک سیگار، در پیشگیری از نقایص مادرزادی در جنین کمک می نماید. اگر نیاز به کمک برای ترک این دو دارید، با پزشکتان در این باره مشورت نمایید.

5_ استفاده از رژیم غذایی مناسب و کنترل وزن

در این دوران تغذیه خود را اصلاح کنید و تحت نظر متخصص تغذیه از رژیم بارداری استفاده نمایید. استفاده از تنقلات و غذاهای ناسالم را کنار بگذارید و مصرف میوه را جایگزین آنها کنید و از غذاهای سالم در رژیم غذایی خود استفاده کنید. در این صورت، با استفاده از رژیم غذایی مناسب مادران باردار و داشتن وزنی متناسب، خطر ابتلا به فشار خون بالا و یا دیابت بارداری در شما کاهش می یابد.

6_  ورزش کنید

فعال بودن مادران باردار در این دوران بسیار مهم است. برخی از فعالیت های ورزشی در دوران بارداری مناسب نیستند، بنابراین، در کلاسهای ورزشی مناسب زنان باردار شرکت نمایید. پیاده روی و شنا از ورزش سالم و قابل استفادهدر این دوران می باشند. بااین وجود، قبل از انجام هر ورزشی با پزشکتان مشورت کنید.

ورزش و تناسب اندام برای بارداری

7_ مراجعه به دندانپزشک

به سلامت دهان و دندان خود اهمیت دهید. پیش از اقدام به بارداری به دندانپزشک مراجعه نمایید، چون ممکن است در دوران بارداری امکان مراجعه به دندانپزشک وجود نداشته باشد،

8_ مصرف کافئین را محدود نمایید

مصرف زیاد چای و قهوه، باعث ایجاد اختلال در خواب می شود. داشتن خواب کافی در این دوران در سلامت مادران باردار نقش بسزایی دارد.

9_ در مصرف غذاهای دریایی، دقت نمایید

در صورتی که  2 بار در هفته از غذاهای دریایی استفاده کنید، مشکلی ایجاد نمی شود. ولی در صورت مصرف بیشتر آن و  همچنین استفاده از برخی ماهی ها که مقدار جیوه بیشتری نسبت به سایر ماهی ها دارند، این جیوه به جنین در حال رشد آسیب می رساند. مادران باردار، از مصرف اره ماهی، ماهی اسقومری (mackerel)، کوسه، tilefish و albacore tuna اجتناب نمایند. به جای آنها از میگو، ماهی سالمون و یا سایر ماهی های کم جیوه استفاده کنید.

نظرات بسته شده است.