بامیه ، گیاهی برای درمان دیابت
بامیه گیاهی است، سرشار از خواص و مواد مغذی که برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله پوکی استخوان، فشار خون، یبوست و دیابت مفید می باشد. به غیر از میوههای هرمی شکل بامیه، برگهای آن نیز اغلب به صورت پخته یا به عنوان سالاد مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم شما را با فواید بامیه در درمان دیابت و کنترل قند خون آشنا کنیم.
خواص بامیه برای درمان دیابت
فیبر آبکش موجود در بامیه که از ساقه آن دریافت میشود دارای کاربردهای صنعتی است. دانههای آن نیز به صورت بوداده یا پودر به عنوان یک جایگزین بدون کافئین برای قهوه مورد استفاده قرار می گیرد. روغن بامیه خوراکی، معطر و بسیار خوشطعم از دانههای این گیاه تهیه میشود و دارای چربیهای اشباع نشده می باشد که برای سلامتی مفید است.
یکی از مهمترین خواص این گیاه، توانایی آن در کنترل قند خون است. حتی برخی از مردم آن را یک ابرخوراکی برای کاهش خطر دیابت مینامند. براساس آزمایشات انجام شده بر روی موش ها محققان دریافتند که دانه و پوست بامیه دارای خواص ضد دیابت است. نتایج نشان داد که بامیه موجب کاهش جذب گلوکز و کاهش سطح قند خون در موشها شد.
محققان بر این باورند که عصاره بامیه نیز دارای اثرات ضد دیابت می باشد. در طی یک دوره ده روزه، بامیه به تدریج سطح قند خون خرگوش های تحت آزمایش را کاهش داد. این نتیجه با کاهش میزان قند خون توسط داروی دیابت یعنی متفورمین قابل مقایسه است. . با این وجود، اگر از متفورمین برای بیماری دیابت استفاده می کنید، ابتدا با پزشک در مورد مصرف بامیه نیز مشورت کنید.
۱_ بامیه، فیبر بالایی دارد
از آنجایی که بامیه، سرشار از فیبر است، در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. مطالعات نشان میدهند که مصرف فیبر غذایی موجود در بامیه باعث تقویت کنترل گلیسمی و بهبود حساسیت به انسولین میشود. دو تا سه عدد بامیه متوسط دارای یک گرم فیبر هستند. این فیبر همچنین به بهبود هضم و کاهش اشتها کمک میکند، زیرا سبب میشود که مدت زمان طولانیتری احساس سیری داشته باشیم.
۲_ شاخص گلوکز پایین
به افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود که مواد غذایی دارای شاخص گلوکز پایین (GI) را مصرف کنند. بامیه دارای شاخص گلوکز امتیاز ۲۰ می باشد و طبق استانداردهای پزشکی در دسته خوراکیهای دارای GI بسیار پایین طبقهبندی میشود. بنابراین استفاده از بامیه، تاثیر بسزایی در کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت خواهد داشت.
۳. خاصیت ضد استرس
کنترل استرس، به بیماران دیابتی توصیه میشود. هنگامی که افراد در معرض استرس بیش از حد قرار میگیرند، سطح قند خون به شدت افزایش مییابد. در حال حاضر ثابت شدهاست که عصاره دانه بامیه دارای خواص آنتی اکسیدانی و اثرات ضد استرس می باشد.
۴_ کاهش کلسترول
با توجه به اینکه، بامیه دارای فیبر فراوانی است و خواص آنتیاکسیدانی دارد، به افراد مبتلا به دیابت در کاهش کلسترول کمک خواهد کرد. طبق نتایج بدست آمده توسط انجمن قلب آمریکا، افراد مبتلا به دیابت معمولا سطح کلسترول بالایی دارند. بنابراین، می توان از بامیه در رژیم غذایی روزانه افراد مبتلا به دیابت استفاده کرد.
۵_ کاهش خستگی
فعالیتهای قلبی عروقی نقش مهمی در جلوگیری از بروز دیابت و درمان آن دارند. در صورتی که از بامیه در کنار انجام تمرینات منظم، در وعدههای غذایی خود استفاده میکنید، میتوانید سریعتر بهبود پیدا کنید و در نتیجه تمرینات بیشتری انجام دهید. مطالعات نشان میدهند که بامیه میتواند سطح خستگی را نیز کاهش دهد، به این صورت که این گیاه خوراکی سبب می شود که حتی فعالتر از قبل شوید.
6_ جلوگیری از افزایش وزن
با توجه به این که، بامیه یکی از سبزیجاتی است که کالری بسیار پایینی دارد. این گیاه خوراکی حاوی چربی اشباعشده نیست و هر ۱۰۰ گرم حاوی حدود ۳۰ کالری می باشد. علاوه بر این، دارای مقدار زیادی از مواد معدنی، ویتامینها، و فیبر غذایی است که برای کنترل کلسترول و کاهش وزن بدن کمک می کند.
طریقه مصرف بامیه جهت درمان دیابت
برای اثربخشی فواید بامیه در درمان دیابت، میتوانید مطابق با دستورالعمل زیر پیش بروید:
– بامیههای کوچک و تازه را انتخاب نمایید و آنها را خرد کنید.
– بامیههای خرد شده را در یک لیوان آب بگذارید، روی لیوان را بپوشانید و اجازه بدهید یک شب تا صبح بماند.
– هر روز صبح قبل از صبحانه آن را بنوشید.
– این کار را هر روز به مدت ۲ تا ۳ ماه انجام دهید.
توصیه هایی در رابطه با مصرف بامیه
تا اینجا، با فواید بامیه برای سلامت افراد مبتلا به دیابت آشنا شدیم، اما نکاتی نیز وجود دارند که در زمان مصرف بامیه باید مورد توجه قرار گیرد.
– ممکن است آب غلیظ یا لیز شده باشد، میتوانید قبل از نوشیدن، آن را صاف کنید.
– آب بامیه هیچ بویی نمیدهد و طعم و مزه ندارد.
– بامیه ممکن است طعمی مانند خیار داشته باشد، اگر طعماش را دوست دارید، میتوانید به صورت خام آن را بخورید.
– هر روز صبح بعد از نوشیدن این آب بامیه سطح قند خون خود را چک کنید تا بدانید که این روش درمانی برای شما مفید است یا خیر.
در صورتی که مبتلا به دیابت می باشید و دارو مصرف میکنید، حتما در مورد مصرف بامیه با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که افزودن آن به رژیم غذایی و برنامه دارویی شما، بدون خطر است و با داروهایی که استفاده می کنید تداخل ایجاد نمیکند.
استفاده از بامیه به این معنی نیست که میتوانید کربوهیدراتها و غذاهای شیرین را به میزان بیشتری مصرف کنید. زمانی که از اثربخشی بامیه در کنترل قند خون اطمینان حاصل کردید، برای خوردن مواد خوراکی شیرین وسوسه نشوید و با اصلاح سبک زندگی و ترک عادات نادرست غذایی، به کنترل بیماری بپردازید.
نظرات بسته شده است.