رژیم غذایی مناسب دختران نوجوان

والدین دختران نوجوان باید به رژیم غذایی آن ها توجه بیشتری داشته باشند و برای دختران خود، برنامه غذایی مناسبی را در نظر بگیرند تا سن رشد را با سلامت کامل پشت سر بگذارند و رشد خوبی داشته باشند.

نوجوانان در این سنین معمولا تحت تأثیر دوستان و همسالان خود قرار دارند و خود را محدود به چند نوع غذا برای کاهش وزن و یا دستیابی به یک اندام متناسب می کنند. آنها ممکن است همدیگر را به کاهش وزن در مدت کوتاه تشویق کنند و برعکس بعضی از آن ها بیشتر از حد می خورند و چاق تر می شوند.

 

مواد غذایی لازم در رژیم غذایی دختران نوجوان :

 

دوره‌ نوجوانی دوره‌ای بین سنین 10 تا 20 سالگی و پلی است که کودکی را به بزرگسالی وصل می‌کند. در این دوران قطعاً از نظر جسمی و روحی تغییراتی ایجاد می‌شود که حاصل آن بلوغ جسمی و احساس استقلال در زندگی است، ازطرفی به دلیل افزایش سرعت رشد، نیازهای تغذیه‌ای فرد نیز افزایش می‌یابد.

مواد غذایی مورد نیاز در این سنین عبارتند از:

_ کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها لازمه سلامت دختر نوجوان می باشند.

_ ویتامین و مواد معدنی برای رشد سالم.

_ مقدار کالری دریافتی که نوجوان برای رشد جسمانی نیاز دارد. اگر دختر نوجوان فعال باشد و ورزش کند، مقدار کالری مورد نیاز او بیشتر می باشد.

یک رژیم غذایی سالم و متعادل به فرد کمک می کند که عادات غذایی صحیح داشته باشد و تناسب اندام و سلامت او  را در آینده تضمین خواهد شد. اما در نظر داشته باشید که کاهش وزن سریع در این سنین به هیچ وجه توصیه نمی گردد.

مصرف میان وعده در دختران نوجوان

 

رژیم غذایی مناسب برای دختر نوجوان

 

1_ استفاده از میوه به عنوان  میان وعده :

 

اگر فرزند شما در مدرسه و یا بین وعده های غذایی اصلی احساس گرسنگی می کند، میوه را در برنامه غذایی او قرار دهید. همچنین می توانید خوراکی های عاری از شکر را نیز به او بدهید. از او بخواهید تا از خوردن آب نبات و میان وعده های ناسالم پرهیز کند.

 

2_ تنظیم زمان مصرف میان وعده ها:

 

بهترین زمان برای استفاده از میان وعده ها، بین صبحانه و نهار است.  زمان دیگر برای استفاده از اسنک ها هنگام عصر یعنی بعد از نهار و قبل از شام و همچنین در اواخر شب می باشد، با مصرف این میان وعده ها تمایل فرد به مصرف غذای بیشتر در وعده های اصلی کاهش می یابد.

 

اصول رژیم غذایی برای دختران نوجوان

 

1_ استفاده از دسرهای کم چرب و کم شکر:

 

اگر کودک شما شیرینی دوست دارد، می توانید به جایگزین های کم شکر و دسر کم چرب مانند ماست کم چرب طعم دار، سالاد میوه و یا شیرینی کم قند روی آورید. همچنین می توانید دسرهای خود را از طریق اضافه کردن میوه ها، آجیل و یا کلوچه خوش طعم کنید.

مصرف هله هوله در دختران نوجوان

2 _ مصرف آب به مقدار زیاد:

 

فرزند خود را تشویق کنید تا آب کافی بنوشد و بدن خود را مرطوب و هیدراته نگه دارد. نوشیدن آب ناکافی ممکن است باعث تمایل فرد به مصرف غذای بیشتر شود. بنابراین نوشیدن آب کافی باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش گرسنگی خواهد شد.

 

3_ پرهیز از مصرف هله هوله و مواد غذایی ناسالم:

 

هله هوله ها سرشار از کالری، قند و چربی هستند و مواد مغذی مانند فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها به ندرت در آن ها یافت می شود. به همین دلیل، خوردن هله هوله باعث چاقی و افزایش بروز بیماری های مزمن در افراد خواهد شد.

ترکیب چربی و مواد قندی نیز ممکن است، باعث پرخوری شود. اما با این حال قطع کامل هله هوله  معمولا مشکل است و مدیریت شده می توان از آنها استفاده کرد .

 

 رژیم یک نوجوان باید شامل موارد زیر باشد:

 

1_  پروتئین: شامل گوشت قرمز، مرغ ، بوقلمون، ماهی، تخم مرغ و پنیر

2_ کلسیم: سویا، آجیل، محصولات لبنی

3_  آهن:  لوبیا، غذاهای دریایی، سبزیجات سبز تیره، نخود، غذاهای غنی شده با آهن

4_ ویتامین D: شامل غلات صبحانه، ماهی روغنی و مارگارین

5_  ویتامین c :  لیمو، گریپ فروت، سیب زمینی، گوجه فرنگی و پرتقال

تغذیه دختران نوجوان

مقدار کالری مورد نیاز دختر نوجوان در سن بلوغ

 

برنامه غذایی را در نظر بگیرید که نوجوان فعال شما روزانه 2200 و 2400 کالری روزانه دریافت کند و به یاد داشته باشید که رژیم غذایی سالم معمولا به منظور اطمینان از تغذیه مورد نیاز نوجوانان و حفظ سلامت و رشد کامل آنها می باشد.

تنوعی از مواد غذایی را در رژیم او قرار دهید، به طوری که همه پنج گروه غذایی را داشته باشد، این کار به حفظ سلامتی کودک و جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن در او کمک خواهد کرد.

نظرات بسته شده است.