موسیقی در بارداری و تاثیر آن بر روی جنین
گوش دادن به موسیقی، تاثیر بسزایی بر روی احساسات ما دارد و موجب می شود که استرس در ما کاهش یابد و باعث بهبود خلق و خوی ما شود. اما برای اینکه بدانید آیا موسیقی در بارداری بر روی جنینی که در رحم مادر در حال رشد می باشد، نیز تاثیری دارد یا خیر با ما همراه باشید.
تاثیر موسیقی در بارداری
زنان در دوران بارداری به علت تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی، معمولا دچار اضطراب و افسردگی می شوند که تا حدودی مربوط به تاثیرات هورمون های تولید شده توسط جفت، تغییر فرم بدن، نگرانی از آینده خود و فرزندی که قرار است به خانواده اضافه شود و غیره می باشد.
از آنجایی که استفاده از انواع داروهای آرام بخش برای مادران باردار توصیه نمی شود، گوش دادن به موسیقی به عنوان یک راه حل در مطالعات مختلف بررسی شده است.
گوش دادن به موسیقی مورد علاقه در دوران بارداری، شما را سرحال می کند و شاید کودک درون رحم شما نیز از آن لذت ببرد. زمانی که جنین در داخل رحم مادر است، چیزهای زیادی برای بهبود فرآیند رشد وجود دارد. تجربیاتی که جنین شما اکنون کسب می کند، آینده او را در دنیای بیرون شکل خواهند داد.
بررسی اثرات گوش دادن به موسیقی در بارداری
متخصصان، مطالعات مختلفی را در جهت یافتن اثرات موسیقی در بارداری بر روی جنین انجام داده اند. بر اساس نتایج به دست آمده، کودکانی که در داخل رحم مادر در معرض موسیقی قرار گرفته بودند، پیشرفت قابل توجهی را در رشد ذهنی، آگاهی، حواس، روان و احساسات نسبت به آن هایی که مادران آنها موسیقی گوش نمی دادند نشان دادند.
مطالعه ای برای بررسی تاثیرات موسیقی کلاسیک هندی، بویژه کالیانی رگا، بر روی مادارن باردار صورت گرفت. برای انجام این مطالعه، از زنان خواسته شد تا حداقل ۲۰ دقیقه هر روز و به مدت ۲۰ روز موسیقی کارناتیک کالیانی رگا را گوش دهند.
پس از گذشت این مدت آنها دریافتند که موسیقی تاثیر قابل توجهی بر روی مادر و جنین داشته است، از جمله بهبود عکس العمل جنین، تحرک و تحریک فکری و همچنین تاثیرات مثبتی بر روی مادران باردار نیز داشته است.
مزایای گوش دادن به موسیقی در بارداری :
در دوران بارداری، موسیقی نه تنها تاثیر مثبتی بر روی شما میگذارد، بلکه تاثیر مثبتی نیز بر روی جنین دارد. امواج مثبتی که از گوش دادن به موسیقی به دست می آورید، به شما کمک میکند تا با جنین خود ارتباط برقرار کنید و موجب کاهش استرس در شما می شود.
1_ بهبود عکس العمل های جنین
زمانی که به موسیقی گوش می دهید، جنین شما می تواند ارتعاشات را بشنود و واکنش نشان دهد. همچنین، سعی می کند با ضربات لرزشی همگام شود. این کار ممکن است عکس العمل و واکنشهای جنین شما را بهبود بخشد.
2_ بهبود حس شنوایی درجنین
هنگامی که مادران باردار با هدفون به موسیقی گوش میدهند، حس های شنوایی و مهارت های جنین افزایش می یابد. جنین شما ممکن است قادر به درک موسیقی نباشد و آنچه به می شنود، احتمالا ارتعاشات امواج صوتی است. اما این کار تحریک ذهنی او را بهتر می کند.
3_ پس از تولد به عنوان لالایی عمل میکند
بسیاری از محققان بر این باورند که جنین شما می تواند موسیقی و صداهایی که به هنگام بارداری به آن گوش داده اید را به یاد آورد. در صورتی که مادران باردار به موسیقی آرامش بخش مشخصی گوش کنند، کودک شما پس از زایمان نیز آن را به یاد خواهد آورد.
بنابراین، شما می توانید برای آرام کردن نوزادتان از همان آهنگی استفاده کنید که قبل از تولد گوش می کرده اید.
4_ شخصیت کلی کودک را شکل می دهد
نوع موسیقی که در هنگام بارداری به آن گوش می دهید، می تواند بر شخصیت کلی کودک تاثیر داشته باشد. اگر به موسیقی آرام گوش کنید، می تواند شخصیت آرامی را در کودک ایجاد کند. از طرف دیگر، اگر به موسیقی بلند و خشن گوش دهید، باعث می شود کودک شما پرخاشگر و مضطرب شود.
ریتم موسیقی در بارداری بهتر است چگونه باشد؟
نوع موسیقی که به آن گوش میدهید تا حد زیادی به شخصیت و خلق و خوی شما و این که در حال حاضر چه احساسی دارید، بستگی دارد. بنابراین این درست نیست که بگوییم در حین بارداری شما تنها باید به نوع خاصی از موسیقی گوش دهید.
اگر میخواهید مطمئن شوید که نوزادتان موسیقی را از داخل رحم می شنود، می توانید آن را با هدفون پخش کنید و هدفون را روی شکم خود بگذارید. رحم شما میتواند ریتم ها را منتقل کند و حتی اگر شما چیزی را با صدای پایین هم پخش کنید، به کودک تان ضربه می زند.
نحوه تنفس نوزاد در داخل رحم با توجه به صداهایی که کودک می شنود نیز صورت می گیرد. بنابراین، اگر شما به موسیقی بسیار بلند و ناهنجاری گوش دهید، می تواند تاثیر منفی بر جنین داشته باشید.
تاثیر موسیقی بر هوش کودک
این موضوع که آیا گوش دادن به موسیقی توسط مادران باردار، موچب افزایش هوش کودک می شود یا خیر، هنوز هم بحث های زیادی را در پی دارد. در حالی که برخی بر این باورند که قرار گرفتن جنین در معرض موسیقی، قطعا سطح هوش او را افزایش خواهد داد، اما گروهی دیگر بر این باورند که چنین چیزی صحت ندارد.
با این وجود هیچ مدرک عینی در مورد اثرات گوش دادن به موسیقی در بارداری بر روی جنین وجود ندارد و مطالعات انجام شده، بر روی کودکان متولد شده می باشند.
نکات پایانی
_ زمانی که به موسیقی گوش می دهید، دقت کنید که حجم صدا بالاتر از ۶۵ دسی بل نباشد.
_ اگر احساس میکنید که برای مدت طولانی به موسیقی گوش داده اید، حجم را در حدود ۵۰ دسی بل قرار دهید.
_ سعی کنید موسیقی آرامش بخش گوش کنید و از این زمان برای استراحت و ارتباط با فرزند خود استفاده نمایید.
نظرات بسته شده است.