مصرف قند زیاد در بارداری و احتمال آلرژی در نوزادان

تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد قند و شکر در مادران باردار، احتمال ابتلا به بیماری هایی از قبیل آسم و سایر بیماری های التهابی را افزایش می دهد.
همچنین، محققان دریافتند که احتمال ابتلا به آسم در نوزادانی که مادران آنها در طول دوران بارداری، روزانه بیش از پنج قاشق چایخوری شکر و قند یا دو بطری نوشابه مصرف می کنند تا 20 درصد به صورت قطعی افزایش می یابد.

آلرژی در نوزادان با مصرف مواد قندی توسط مادران

نقش رژیم غذایی مادران باردار در رشد کودک، در دوران بارداری چیزی است که به طور جدی باید مورد توجه قرار گیرد. در حال حاضر محققان به ارتباط بین مصرف قند بالا در دوران بارداری و  افزایش خطر ابتلا به آسم و آلرژی در کودکان دست یافته‌اند.

محققان پیش از این بر این عقیده بودند که کاهش مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها باعث افزایش شیوع آسم و ضعف قوای جسمانی می‌شود. براساس این فرضیه، میزان مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها در کشورهای غربی کاهش یافت و منجر به کاهش قدرت سیستم دفاعی و آسیب‌پذیری ریوی آنها شد. اما محققان در حال حاضر به این باور رسیده اند که مصرف بیش از حد شکر توسط مادران باردار در دوران بارداری خطر ابتلا به این عوارض را افزایش می‌دهد.

آلرژی در کودکان با مصرف قند در بارداری

نتایج تحقیقات آلرژی در نوزادان

بر این اساس محققان زنانی را که از یکم آوریل 1991 تا 31 دسامبر 1992 باردار بودند، مورد بررسی قرار دادند. این زنان رژیم غذایی خود را طی 32 هفته بارداری ثبت کردند. در این برنامه غذایی آنها مصرف 43 گروه غذایی در هفته و همچنین مصرف روزانه چای و قهوه خود را ثبت کردند.

با استفاده از داده‌های جمع‌آوری شده، محققان میزان شکر مصرفی این گروه از مادران باردار را براساس مصرف کل انرژی و مصرف روزانه مواد مغذی، تخمین زنند. این میزان مصرف شکر بدون در نظر گرفتن مصرف قند موجود در شیر، سبزیجات و میوه‌ها می باشد.

در این مطالعه، کودکان در سن 7.5 سالگی مورد بررسی قرار گرفتند تا مشخص شود که کدام یک از آنها مبتلا به آسم شده‌اند و در 12 ماه گذشته شرایطی مثل اگزما، خس خس سینه یا تب یونجه را تجربه کرده‌اند.

براساس اطلاعات محققان، 12.2 درصد از کودکان دچار آسم، 10.7 درصد از آنها دچار خس‌خس سینه شده بودند. 8.8 درصد نیز تب یونجه را تجربه کرده بودند و 2/16 درصد اگزما و 21.5 درصد ضعف قوای جسمانی داشتند.

در این مطالعه، کودکانی که میزان قند مصرفی مادرانشان 38 درصد بود، در مقایسه با  مادرانی که دارای رژیم غذایی کم قند بودند، بیشتر در معرض ابتلا به یک آلرژی شدید قرار داشتند و مادرانی که 73 درصد مصرف شکر داشتند، احتمال ابتلای کودکشان به دو یا چند آلرژی شدید بیشتر بود.

محققان بر این باورند که مصرف بالای قند ممکن است در طول رشد بافت ریه، تاثیرات التهابی داشته باشد که بر آسیب‌ پذیری‌ آلرژن‌ها تاثیر می‌گذارد.

برای مثال پروتئین آلفا اس یک کازئین موجود در شیر گاو است که می‌تواند منجر به آلرژی به شیر شود. یا آلرژن‌های دارویی که می‌توانند منجر به آنافیلاکسی شود. معمولاً آلرژن‌ها از طریق ایمونوگلوبولین E منجر به ایجاد واکنش‌های ازدیاد حساسیت می‌شوند.

آلرژی در نوزادان

سایر عوارض مصرف قند و شکر در دوران بارداری:

 

1_ باعث چاقی در فرزندتان می شود

محققان در تحقیقی که بر روی ۱۰۸۷ مادر و کودک انجام شد، دریافتند که مادران باردار که در این دوران بیشتر نوشیدنی‎های شیرین می‎نوشیدند، فرزندان آنها در سن حدود ۷ سالگی چاق می باشند.

2_ فروکتوز (قند میوه) بیش از حد روی رشد جنین تاثیر می‎گذارد

طبق تحقیقی که درباره میزان فرکتوز مصرفی مادران باردار انجام شد، محققان دریافتند که مصرف بیش از اندازه فروکتوز می‎تواند باعث افزایش میزان اسید اوریک و تری گلیسرین شود. این امر نیز باعث ایجاد مشکلات متابولیکی در کودک می گردد.

3_ کربوهیدرات‎ها تبدیل به قند می‏‌شوند

خوراکی‎هایی مانند پاستا یا نان سفید در بدن تبدیل به قند می‏‌شوند و در نتیجه باعث چاقی فرزند از سال ۷ سالگی به بعد خواهند شد.

بنابراین، مادران باردار حتما به تغذیه خود در دوران بارداری توجه داشته باشند، زیرا تاثیر بسزایی در رشد جنین و حتی پس از تولد بر روی کودک آنها خواهد داشت. می توانند تحت نظر متخصص تغذیه از رژیم بارداری استفاده کنند تا تمام مواد مغذی را از مواد غذایی دریافت کنند.

نظرات بسته شده است.