عوارض رژیم های کم کربوهیدرات
یکی از اقداماتی که معمولا در رژیم های غذایی کاهش وزن انجام می شود، حذف یا کاهش مصرف کربوهیدرات می باشد. ولی استفاده از رژیم های کم کربوهیدرات نیز عوارضی دارد و باید بدانید که کاهش چه مقدار از کربوهیدرات در رژیم غذایی مجاز است .
عوارض کاهش کربوهیدرات در رژیم غذایی
استفاده از رژیمهای کم کربوهیدرات این روزها طرفداران بسیاری پیدا کردهاند و معمولا افراد به این امید که کاهش وزن سریع داشته باشند، این رژیم ها را مورد استفاده قرار می دهند.
امروزه جوان هایی که به سراغ رژیمهای مد روز میروند، بدون در نظر گرفتن عوارض این رژیم ها، معمولا دچار اختلالات خوردن و سایر مشکلات مربوط به سلامتی میشوند که نسبت به آن ها آگاهی ندارند.
با وجود اینکه خوردن غذاهای پر کربوهیدرات و ناسالم صحیح نیست، ولی باید بدانید که وجود کربوهیدراتها در یک رژیم غذایی سالم و متعادل ضروری است و نباید آنها را کاملا از برنامه غذایی خود حذف کنید.
کربوهیدراتهای موجود در میوههای پرفیبر و غلات کامل به کاهش وزن شما کمک خواهند کرد، زیرا باعث احساس سیری در شما می شوند و سطح انرژی را افزایش می دهند و همچنین موجب کنترل قند خون و فشار خون در شما می گردند.
1_ خستگی و بی حالی
کربوهیدرات ها منبع اصلی سوخت رسانی بدن هستند. بدن، کربوهیدراتها را میسوزاند تا انرژی تولید کند و اگر شما تحت یک رژیم بسیار کم کربوهیدرات باشید، با کمبود انرژی مواجه خواهید شد و ممکن است احساس بی حالی و کسالت و خستگی، سر درد، ضعف و … کنید.
2_ یبوست
کربوهیدراتهای سالم به صورت فیبر، در سلامت سیستم گوارش تاثیر بسزایی دارند. زیرا فیبر به عنوان غذایی برای باکتریهای سالم در رودهها عمل کرده و در صورت عدم وجود آنها در روده، این تعادل بهم میریزد. بنابراین یبوست یکی از ناخوشایندترین عوارض جانبی رژیمهای بسیار کم کربوهیدرات میباشد.
3_ گرسنگی مداوم
از آنجایی که کربوهیدرات ها، از سیر کننده ترین مواد مغذی می باشند و آهستهتر از سایر مواد مغذی هضم میشوند، باعث کنترل قند خون در افراد می شوند. بنابراین، کاهش مصرف آنها در رژیم های غذایی باعث گرسنگی های مکرر خواهد شد.
4_ اختلالات خلق و خو
افرادی که از رژیم کم کربوهیدرات استفاده می نمایند، به دلیل کمبود گلوکز در بدن، معمولا دچار نوسانات خلقی و حتی اضطراب میشوند. کاهش انگیزه و افسردگی نیز از دیگر عوارض جانبی رژیمهای کم کربوهیدرات میباشد.
5_ خطر ابتلا به دیابت
رژیم های بسیار کم کربوهیدرات میتوانند ریسک ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش دهند. زیرا رژیمهای کم کربوهیدرات معمولا شامل چربیهای زیادی می باشند که میتواند واکنش بدن نسبت به انسولین را کند نمایند. در نتیجه کنترل قند خون در بدن با اختلال روبرو خواهد شد .
بنابراین باید بدانید که عدم تعادل در مقدار مصرف کربوهیدرات ها میتواند برای سلامتی افراد مضر باشد. جهت حفظ وزن متعادل و داشتن رژیم غذایی سالم باید حد تعادل را در مصرف مواد غذایی رعایت کنیم تا نیازهای بدن تامین گردد. بنابراین جهت اطلاع از مقدار کربوهیدرات مورد نیاز بدن کافی است با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.
نظرات بسته شده است.