خواص گیاه اکالیپتوس

اکالیپتوس درخت بومی استرالیاست، ریشه‌ این درخت سه برابر وزن خود، آب جذب می‌کند. اکالیپتوس دارای خواص درمانی می باشد. اکالیپتوس به انواع عطر، صابون و برخی از مواد غذایی و نوشیدنیها اضافه میشود.

از این گیاه همچنین به عنوان عامل دفع حشرات نیز استفاده و به روغن شمع و افشانه های حشره کش نیز اضافه میشود. اگر به هیره ها (حشرات) گرد و غبار آلرژی دارید، می توانید اضافه کردن چند قطره روغن اصلی اکالیپتوس به مایع شستشوی لباسهایتان را مورد توجه قرار دهید.

در این مقاله به برخی از خواص این گیاه اشاره  شده است، که شما می توانید با دستور عمل های گفته شده از خواص این گیاه بهره مند شوید.

خواص درمانی گیاه اکالیپتوس:

خواص درمانی اکالیپتوس

1_تسکین درد مفاصل با اکالیپتوس

برای مقابله با دردهای مفاصل می‌توانید از روغن اکالیپتوس لیمویی استفاده کنید؛ برای این منظور باید 2 قطره روغن اکالیپتوس لیمویی را در چند قطره روغن گیاهی مانند روغن بادام حل کنید، سپس روزانه 2 تا سه مرتبه مفاصل دردناک را با آن ماساژ دهید.

2_درمان برونشیت و سرفه با اکالیپتوس

برای درمان برونشیت و سرفه‌ باید یک قاشق چای‌خوری برگ‌های خرد شده اکالیپتوس را 150 میلی لیتر آب جوش بریزید، سپس درپوشی را بر روی ظرف بگذارید و اجازه دهید که به مدت 15 دقیقه دَم بکشد. محلول را صاف کنید و روزانه سه تا چهار فنجان از این دَم‌کرده را (پس از غذا) میل کنید.

همچنین می‌توانید سه تا چهار قطره روغن اکالیپتوس را در مقدار کمی روغن بادام شیرین حل کنید و قفسه‌ سینه یا پشتتان را با آن ماساژ دهید.

این کار را روزانه سه مرتبه و به مدت سه تا شش روز انجام دهید. مادران باردار، مادران شیرده و کودکان زیر 3 سال نباید از روغن اکالیپتوس استفاده کنند. پس از ماساژ حتماً دست‌هایتان را با دقت بشویید.

3_کاهش تب با اکالیپتوس

برای کاهش تب باید 10 تا 15 قطره روغن گیاهی اکالیپتوس را در صابون مایع یا پودر شیر بریزید و آن را داخل وان حمام بریزید، سپس روزانه یک مرتبه به مدت سه تا چهار روز با این آب استحمام کنید.

همچنین می‌توانید 10 قطره روغن گیاهی اکالیپتوس را در آب بریزید و روزانه دو مرتبه با این محلول پاشویه کنید.

4_خواص بخور اکالیپتوس

بخور اکالیپتوس: مفید برای باز کردن مجرای تنفسی.التیام سینوزیت و …می باشد.
در ضمن بخور دادن با اکالیپتوس مجاری هوایی شما را باز خواهد کرد و به بهبود و التیام ششهای شما کمک خواهد کرد.

5_خواص اکالیپتوس برای مو

روغن اکالیپتوس به خاطر خواص ضد عفونی کننده و ضد قارچی خود می‌تواند با پیشگیری از رشد میکروب‌ها سلامت پوست سر را حفظ کند. این به نوبه خود می‌تواند رشد موها را افزایش دهد. این روغن می‌تواند به خلاص شدن از دست شوره سر کمک کند که یکی از علل ریزش مو به شمار می‌رود. شوره همچنین می‌تواند مانع رشد موها شود. روغن اکالیپتوس می‌تواند به برطرف شدن مشکلات دیگر ماند پسوریازیس متوسط، جوش‌های پوست سر و خشکی پوست سر نیز کمک کند.

خواص اکالیپتوس برای مو و پوست

روش تهیه دمنوش اکالیپتوس:

برای تهیه دمنوش اکالیپتوس باید یک قاشق چای‌خوری برگ های خرد شده اکالیپتوس را در 150 سی‌سی آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه آن را دَم کنید سپس محلول را صاف و روزانه 2 تا چهار فنجان از این دمنوش پس از غذا میل کنید.

برای استفاده استنشاقی از اکالیپتوس نیز باید پنج تا 10 قطره از روغن اکالیپتوس را با 2 لیوان آب جوش مخلوط و بخار آن را زیر یک حوله استنشاق کنید.

موارد منع مصرف اکالیپتوس:

استفاده از اکالیپتوس در مادران باردار یا مادران شیرده ممنوع است. مبتلایان به التهاب معده، روده یا مجرای صفرا نیز باید از مصرف عصاره برگ اکالیپتوس اجتناب کنند، همچنین مصرف این گیاه برای افرادی که ناراحتی کبدی دارند، مجاز نیست.

استفاده از اکالیپتوس برای کودکان زیر 6 ماه توصیه نمی‌شود؛ مصرف زیاد عصاره این گیاه موجب انواع شکم درد و آسیب کبدی و کلیوی می‌شود.

به خاطر داشته باشید که روغن اکالیپتوس فوق العاده برای انسان سمی است و در مصرف آن باید دقت کنید. اگر فرزند دارید، اطمینان پیدا کنید که روغنهای اصیل این گیاه دور از دسترس او نگهداشته شود.پس باید در مصرف این گیاه پر خاصیت مواظب بود و حد اعتدال را رعایت کرد.

نظرات بسته شده است.