انسولین و تولید شیر در مادران

بر اساس یافته های جدید، انسولین نقش مهمی در تولید شیر در مادران ایفا می کند که این امر می تواند توضیح دهنده علت شیر ناکافی در بسیاری مادران باشد.
پژوهشگران مرکز پزشکی بیمارستان کودکان Cincinnati در ایالت اوهایو، ایالات متحده آمریکا طی بررسی های جدید خود نشان دادند، غدد تولید شیر در طول دوران شیردهی به انسولین بسیار حساس شده و برخی ژن های خاص در این غدد در دوران شیردهی تغییر می کنند.
در این پژوهش آمده است، مادرانی که متابولیسم گلوکز در آنها به شکل مطلوب انجام نمی پذیرد مثل مادران دارای اضافه وزن، مادران با سن بالاتر یا دارای نوزادان بزرگ، مشکل بیشتری در تولید شیر کافی دارند. این تاخیر در تولید شیر نشان میدهد که انسولین عامل مهمی در تولید شیر مادران می باشد.
با در نظر گرفتن این نکته که 20% از زنان 20 تا 44 ساله پره دیابت هستند، قابل پیش بینی است که 20% از مادران در ایالات متحده در خطر تولید شیر ناکافی به دلیل عدم تنظیم تولید انسولین باشند.
تحقیقات در زمینه اینکه آیا داروهای تنظیم قند خون در افراد دیابتی برای فعالیت غدد شیری و بهبود تولید شیر در مادران نیز اثر گذار است، ادامه دارد. البته سرپرست نویسندگان این مطالعه Laurie Nommsen-Rivers، بیان کرد ایده آل ترین رویکرد پیشگیری از بروز چنین مشکلی است و اصلاحات در رژیم غذایی و فعالیت بدنی از هر دارویی اثرگذارتر هستند.

منبع:

Laurie Nommsen-Rivers, et al “RNA Sequencing of the Human Milk Fat Layer Transcriptome Reveals Distinct Gene Expression Profiles at Three Stages of Lactation” PLoS One, 05 Jul 2013

نظرات بسته شده است.