اثر نوشیدنی های رژیمی بر دریافت کالری
افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین مثل نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی، قهوه آماده و … با افزایش خطر ابتلا به چاقی و مشکلات ناشی از آن درارتباط است، از این رو معمولاً افراد دارای اضافه وزن و چاق برای کاهش کالری دریافتی خود به نوشیدنی های رژیمی روی می آورند، اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کارایی این روش مشخص نیست و حتی مصرف نوشیدنی های رژیمی می تواند باعث افزایش کالری دریافتی در روز شود. بر اساس نتایج این مطالعه جدید در مقایسه با افرادی که از نوشیدنی های شیرین استفاده می کنند، مصرف کنندگان نوشیدنی های رژیمی کالری بیشتری در روز از غذاها دریافت می کنند.
این مطالعه که نتایج آن در سال 2014 در American Journal of Public Health منتشر شده است، به منظور بررسی اثر جایگزین کردن نوشیدنی های رژیمی با نوشیدنی های شیرین شده بر کالری دریافتی در روز انجام شد.
در این مطالعه که بر روی 24 هزار نفر در آمریکا انجام شده است، از اطلاعات بررسی ملی غذا و سلامت طی سال های 1999 تا 2010 استفاده شد که در آن از عادات غذایی افراد در 24 ساعت گذشته سوال شده بود. پژوهشگران عادات مصرف نوشیدنی های شیرین، نوشیدنی های رژیمی، کل کالری دریافتی و وزن افراد را آنالیز کردند.
نتایج نشان داد افراد چاق دو برابر افراد دارای وزن نرمال از نوشیدنی های رژیمی استفاده می کنند، افراد دارای اضافه وزنی که عادت به مصرف نوشیدنی های رژیمی داشتند 88 کیلوکالری انرژی بیشتر و افراد چاق 200 کیلو کالری انرژی بیشتری از غذاهای جامد در طول روز دریافت می کردند. اما پژوهشگران یافتند که مصرف نوشیدنی های رژیمی در افراد دارای وزن نرمال به افزایش دریافت کالری منجر نمی شود، که علت آن نامشخص است.
به نظر می رسد شیرین کننده های مصنوعی که در نوشیدنی های رژیمی استفاده می شوند سنسورهای شیرینی مغز را از کار می اندازند. با مصرف قندهای مصنوعی این پیغام به مغز میرسد که شما رضایت کمتری دارید یا احساس سیری کمی دارید، بنابراین به بیشتر خوردنتان منجر می شود.
به نظر می رسد مصرف نوشیدنی های رژیمی به طور غیر مستقیم باعث افزایش کالری دریافتی در روز می شوند، بنابراین به منظور حفظ سلامت و وزن مطلوب بهتر است مصرف اینگونه نوشیدنی ها و قندهای مصنوعی را نیز از برنامه غذایی خود حذف کنید.
منبع:
Source: Sara Bleich, ET AL “Diet-Beverage Consumption and Caloric Intake Among US Adults, Overall and by Body Weight” American Journal of Public Health: March 2014, Vol. 104, No. 3, pp. e72-e78.
نظرات بسته شده است.