کاهش وزن در بارداری

کاهش وزن در دوران بارداری یکی از راهکارهای مناسب و امکان پذیر در جهت حفظ تناسب اندام در مادران باردار است. انجام ورزش های سبک و زیر نظر پزشک، کاهش کالری مصرفی به اندازه ی مجاز و کاهش وزن در اولین روزهای بارداری موجب کاهش وزن در بارداری خواهند شد.

در یک بارداری برنامه ریزی شده، باید آمادگی لازم را از هر جهت داشته باشید که یکی از آنها رسیدن به وزن متعادل است.

مادرانی که با اضافه وزن یا چاقی باردار می شوند می توانند تحت نظر متخصص تغذیه از رژیم غذایی مناسب مادارن باردار استفاده نمایند و بدون آسیب به جنین میزان اضافه وزن کنترل شده ای داشته باشند.

 

 کاهش وزن تدریجی در دوران بارداری

کاهش وزن مادران باردار از آن جهت اهمیت دارد که نوزاد حتی پیش از تولد نیز به مادر وابسته است. بدن مادر جنین را به مدت 40 هفته تغذیه می کند. اضافه وزن مادر  مشکلات زیادی را علاوه بر خود او، برای جنین ایجاد می کند که عبارتند از:

1_ تولد زودرس

2_ مرده زایی

3_ سزارین

4_ نقص قلب مادرزادی

5_ لختگی خون

 

کاهش وزن در بارداری

باید توجه داشته باشید که کاهش وزن در دوران بارداری باید تدریجی و مداوم صورت گیرد تا منجر به آسیب به مادر و جنین نشود. بنابراین اگر پس از مشورت با پزشک قصد کاهش وزن دارید به نکات زیر توجه داشته باشید:

 

1_ آگاهی از کاهش وزن مجاز در این دوران

 

قبل از شروع رژیم غذایی در دوران بارداری باید از وزن سلامت خود آگاه باشید و بدانید تا چه حد در دوران بارداری اجازه اضافه وزن دارید و وزن مناسب شما در این دوران چه میزان خواهد بود. زیرا یک انسان در بدن شما زندگی می کند و باید تغذیه شود و رشد کند.

1_ افراد چاق (BMI 30 یا بیشتر) می توانند 5 تا 10 کیلو اضافه وزن در این دوران داشته باشند.

2_ مادران باردار با  BMI بین 25 و 29.9 اجازه ی اضافه وزن 7 تا 12 کیلو را دارند.

3_ افرادی که وزن نرمال (BMI بین 18.5 تا 24.9) دارند، مجاز به 12 تا 16 کیلو  اضافه وزن در ذوران بارداری می باشند.

تغذیه دوران بارداری

2_  کاهش کالری دریافتی

 

اولین کاری که برای کاهش وزن در بارداری می توانید انجام دهید، کاهش کالری دریافتی است. کاهش مصرف 3500 کالری موجب نیم کیلو کاهش وزن خواهد شد. بنابراین اگر قصد دارید در طول هفته نیم کیلو وزن کم کنید، باید 500 کالری کمتر در روز مصرف کنید.

البته توجه داشته باشید که مادران باردار نباید کمتر از 1700 کالری در روز مصرف نمایند. با این کار جنین از تغذیه و مادر از انرژی کافی برخوردار نخواهد بود.

افزایش تعداد وعده ها، کاهش مصرف سس ها، استفاده از چربی های سالم، حذف غذاهای ناسالم و فست فوت از برنامه غذایی روزانه و مصرف سبزیجات و ویتامین ها به کاهش وزن بارداری کمک می کند.

 

3_ ورزش و فعالیت بدنی روزانه

 

برخی از مادران باردار به دلیل ترس از آسیب به فرزند خود ورزش نمی کنند. به طور کلی ورزش آسیبی به بدن مادر و جنین وارد نمی کند. بلکه به آنها کمک می کند تا وزنی متناسب داشته باشند،

انجام فعالیت بدنی و ورزش در این دوران باعث کاهش نواقص مادرزادی و همچنین کاهش دردهای دوران بارداری خواهد شد.

اگر این امکان برای شما وجود ندارد که 30 دقیقه در روز ورزش کنید، می توانید آن را در 3 نوبت 10 دقیقه ای در طول روز انجام دهید.

ورزش در بارداری

بهترین ورزش ها در این دوران عبارتند از:

 

1_ شنا

2_ پیاده روی سریع

3_ یوگا

4_ دوچرخه ثابت

5_ راه رفتن در آب

ورزش های ممنوعه در دوران بارداری:

 

انجام ورزش‌ های استقامتی و سنگین در این دوران ممنوع است. علاوه بر این، ورزش‌های رزمی، شیرجه زدن و اسب‌دوانی و  اسکی و مانند اینها نیز به هیچ‌ عنوان توصیه نمی‌شود. دوچرخه‌ سواری برای  بیشتر افراد مشکلی ایجاد نمی‌کند اما اگر در دوران بارداری جفت سرراهی داشته باشید، بهتر است این ورزش را انجام ندهید.

همچنین بالا رفتن ماه‌های بارداری به‌ خصوص 3 ماهه سوم که حفظ تعادل کار مشکلی است، دوچرخه‌سواری توصیه نمی‌شود. مناسب‌ترین ورزش برای مادران باردار که در این دوران مشکل پزشکی ندارند، پیاده‌روی است. البته شدت و مدت این فعالیت براساس نیاز آنها متفاوت است.

نکته پایانی

بهترین راه برای کاهش وزن در دوران بارداری، پیشگیری است. هر چند که مطمئنا در دوران بارداری دچار افزایش وزن خواهید شد و در آخرین ماه های بارداری نیز نوزاد شما به سرعت رشد می کند. به همین دلیل نمی توانید افزایش وزن را کنترل کنید. بنابراین، بهترین راه، کاهش وزن در ماه های اولیه بارداری یا قبل از آن است.

نظرات بسته شده است.