نقش طالبی در پیشگیری از بیماریهای قلبی_عروقی و فشار خون

طالبی میوه‌ای آبدار است که باعث رفع تشنگی شده و نقش مهمی در ارتقای سلامتی و ایمنی بدن دارد. مصرف این میوه به علت داشتن پتاسیم بالا در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و پیشگیری از فشار خون بالا موثر است. باتوجه به نقش پتاسیم در تنظیم فعالیت‌های عصبی، ماهیچه‌ای، همچنین تنظیم آب بدن، طالبی با داشتن مقادیر مناسبی از پتاسیم می‌تواند نقش مهمی را در این موارد ایفا کند.

همچین از دیگراملاح موجود در طالبی می‌توان به کلسیم، منیزیم و فسفر اشاره کرد. طالبی سرشار از پیش ساز ویتامین A است که می‌تواند بخشی از نیاز بدن به این ویتامین را تامین کند. ویتامین A همچنین در حفظ سلامت چشم و بینایی، تامین رشد و نمو و بهبود عملکرد ایمنی بدن نقش دارد. بنابراین مصرف طالبی در تامین سلامت و رشد و نمو موثر است.طالبی همچنین حاوی ویتامین C و برخی ویتامین‌های گروه B است که در تامین بخشی از نیاز بدن به این مواد مغذی کمک می‌کند.

براساس تحقیقات انجام شده اثرات آنتی اکسیدانی عصاره طالبی بر روی حیوانات نشان داده است. همچنین دیده شده که عصاره طالبی می‌تواند اثرات مفیدی در جهت پیشگیری از صدمه به آئورت داشته باشد و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند. همچنین مصرف طالبی می‌تواند در حفظ سلامتی از اهمیت خاصی برخوردار باشد. از این رو گنجاندن این میوه خوش طعم و آبدار در برنامه غذایی روزانه بویژه در فصل تابستان توصیه می‌شود. البته به دلیل شیرینی آن و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی، به ویژه در افراد دیابتی، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد.

تاثیر طالبی بر بیماری قلبی

خواص تغذیه ای طالبی

مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است. طالبی و گرمک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج می‌‌برند، مفید است. همچنین میوه ‌هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و … از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می ‌کاهند.
از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارا بودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد.

البته افرادی که از بیماری دیابت می‌برند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت کنند. همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه ‌هایی مثل خربزه و طالبی دریافته‌اند که پوست این میوه‌ها می‌تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه‌ها بسیار توصیه می‌‌شود.
طالبی یکی از غنی‌ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است. طالبی آبدار و زرد است و زادگاهش کشور ایتالیاست. ‌

مطالعات نشان داده‌اند، کودکانی که از بیماری آسم رنج می‌برند، در صورت استفاده‌ از میوه‌هایی که ویتامین C بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی شده و کمتر سرفه می‌کنند. از این رو، استفاده از طالبی به کاهش علائم آسم در بیماران مبتلا به آن بسیار کمک‌کننده است.

این روزها تعداد کسانی که مجبور هستند از عینک های طبی استفاده کنند، بیشتر شده است. طالبی در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و به تبع آن ویتامین A نیز در بهبود عملکرد چشم‌ها موِثر است و همچون عینک خوراکی عمل می کند. به علاوه، بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند، افرادی که از طریق رژیم غذایی‌ خود، هر روز بتاکاروتن کافی دریافت می‌کنند، کمتر به آب مروارید دچار می شوند.

تاثیر طالبی بر فشارخون

در مصرف طالبی احتیاط کنید

کسانی که بیماری دیابت دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و یا آن را مصرف نکنند. همچنین کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.

نظرات بسته شده است.