بارداری در پاییز

از نظر پزشکان پاییز فصل مناسبی برای بارداری است. در فصل پاییز دمای هوا به گونه ای است که افراد به هنگام قدم زدن و پیاده روی عرق نمی کنند. ولی باید در نظر داشته باشید که بارداری در فصل های سرد سال مستلزم رعایت برخی مسائل است تا از بروز مشکلات برای مادران باردار و جنین چلوگیری شود.

 

مراقبت های بارداری در فصل پاییز

 

فصل پاییز یکی از بهترین فصل ها برای بارداری است، زیرا در این فصل هوا معتدل بوده و مادران باردار اذیت نمی شود، اما با توجه به اینکه در این فصل احتمال سرما خوردگی بیشتر است، خانم ها باید نکاتی را رعایت نمایند تا سلامت مادر و جنین تامین گردد و آسیبی به آنها نرسد.

همچنین در این فصل نور آفتاب کمتر است، بنابراین مصرف مکمل ویتامین D ضروری می باشد و احتمال ابتلا به افسردگی در پاییز افزایش می یابد.

نکاتی را که زنان باردار باید در فصل پاییز برای داشتن یک بارداری سالم رعایت کنند، عبارتند از:

 

1_ در دوران بارداری در فصل پاییز ویتامین D مصرف کنید:

 

در فصل پاییز، مادران باردار معمولا با کمبود ویتامین D مواجه می شوند. ویتامین D در تشکیل و رشد استخوانهای جنین نقش مهمی دارد. کمبود ویتامین D  در بارداری، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در فرزندان در بزرگسالی افزایش می دهد.

زنان باردار بهتر است در روزهای آفتابی کمی زیر نور خورشید قدم بزنند و مواد غذایی سرشار از ویتامین D مانند ماهی های چرب و تخم مرغ مصرف کنند و از ابتدای ماه 7 بارداری مصرف مکمل ویتامین D را آغاز نمایند.

 

2_  در دوران بارداری مراقب سرما خوردگی در فصل پاییز باشید:

 

در فصل پاییز زنان باردار باید مراقب باشند که سرما نخورند. سرما خوردگی ممکن است بر میزان ترشح پروژسترون تاثیر بگذارد و باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود.

اگر در این فصل دچار علائمی مانند سرگیجه، آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خستگی، سنگینی سر و… شده اید ممکن است سرما خورده باشید. سرماخوردگی و آنفلوانزا در دوران بارداری سخت تر و طولانی تر است و ممکن است به ذات الریه تبدیل شود و خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد.

سرماخوردگی در بارداری

چگونه در این دوران به سرماخوردگی مبتلا نشوید :

 

_ روزهای آخر شهریور و هفته اول مهرماه واکسن آنفولانزا بزنید .

_ ماست دارای باکتری های لاکتیکی است و سیستم ایمنی را قوی می کند و مدت زمان عفونت ها و میزان آنها را کاهش می دهد .

_ ویتامین ها را از برنامه غذایی خود حذف نکنید و میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C میل کنید.

_ برای جلوگیری از کمبود آهن در این دوران، ماهی، اسفناج، سبزیجات خشک، حبوبات و مکمل غذایی آهن و زینک مصرف کنید.

_ اگر دچار تب شدید، با استفاده از استامینوفن تحت نظر پزشک، آن را کاهش دهید.

_ به اندازه کافی استراحت کنید و استرس را از خود دور کنید.

_  روزانه یک یا دو عدد سیر استفاده کنید.

_ مخلوط آب گرم، عسل و آبلیموی تازه بنوشید.

_ مایعات را به مقدار زیاد بنوشید.

_ تا حد امکان، خوردن کافئین یا نوشیدنی های شیرین را کم کنید.

_ ورزش سرعت گردش خون را تنظیم کرده و به بدن در مبارزه با میکروب ها کمک می کند. بنابراین ورزش کنید.

 

در صورت ابتلای زنان باردار به سرما خوردگی در فصل پاییز:

 

_  به پزشک مراجعه کرده و به هیچ وجه خودسرانه دارو مصرف نکنید.

_ خود را گرم نگه دارید و آب یا مایعات گرم بنوشید .

_ می توانید از داروهای گیاهی با نظارت پزشک متخصص خود استفاده نمایید.

_ بهترین خوراک در این دوران غذاهای سبک و سوپ جوجه هستند که سرشار از مواد مغذی می باشند.

_ از رژیم بارداری و مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات و حبوبات استفاده کنید تا در مبارزه با میکروب ها به شما کمک کنند.

3_ ورزش کنید

 

در صورت بارداری در فصل پاییز، ورزش کنید. زیرا در این فصل هوا خنک تر است و شما کمتر عرق می کنید و بهتر می توانید ورزش کنید. بهتر است ورزش های سبک مانند پیاده روی را انتخاب کنید. زیرا  سرعت گردش خون را تنظیم کرده و به بدن در مبارزه با میکروب ها کمک می کند

یک کفش مناسب تهیه کنید و به پیاده روی بروید و از مناظر پاییزی لذت ببرید. اما هنگام پیاده روی مراقب باشید که سر نخورید.

توجه داشته باشید که در بارداری ورزش هایی مانند کوهنوردی و اسکی و در کل ورزش های سنگین که ممکن است به جنین و شما آسیب برساند را انجام ندهید.

 

4_ لباس های گرم بپوشید

 

زنان باردار به دلیل تغییرات سطح هورمونها بیشتر از همیشه عرق می کنند پس بیشتر در معرض سرما خوردگی قرار می گیرند. طبق تحقیقات اخیر زنانی که در فصل زمستان زایمان می‌کنند ۲۰ تا ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات کلیوی می باشند. به نظر می‌رسد سرما در این امر نقش اساسی ایفا می‌کند.

بنابراین توصیه می شود که زنان باردار در فصل پاییز برای اینکه به مشکلات کلیوی دچار نشوند، لباس مناسب و نخی و گرم بپوشند و شکم و پهلوها را بپوشانند تا سرما نخورند.

 

5_ مراقب افسردگی بارداری در فصل پاییز باشید

 

کمبود نور در فصل پاییز موجب می شود ساعت بیولوژیک به هم ریخته و سبب بروز افسردگی فصلی شود. از علائم این افسردگی خستگی شدید، بدخلقی و علاقه زیاد به خوردن شیرینی ها است.

از دیگر تاثیرات این فصل بر مادران باردار افزایش استرس در آنها است. استرس در بارداری سبب ترشح کورتیزول و آدرنالین می شود که هورمون کندکننده سیستم ایمنی می باشند و  فرد را در برابر عفونت ها ضعیف می کند.

برای آنکه دچار استرس و افسردگی نشوید، بهتر است در کلاس‌های یوگا شرکت کنید و تا جای ممکن در روزهای آفتابی پیاده روی کنید.  با دوستان‌ به گردش بروید و از  زندگی لذت ببرید، احساسات‌ خود را ابراز نمایید و در مورد آنها با همسر و دوستان خود صحبت کنید.

افسردگی در بارداری

 

6_ زنان باردار مراقب پوست خود در پاییز باشند

 

در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، پوست تحریک می شود و تحت تاثیر قرار می گیرد. این امر برای افرادی که پوست چربی دارند، به دلیل افزایش ترشح چربی سبب بروز آکنه می‌شود. در این شرایط اگر بارداری همزمان با پاییز نیز باشد بر مشکلات پوستی خانم های باردار اضافه می شود، زیرا در فصل پاییز پوست خشک شده و موجب خارش های شدید می شود.

متخصصان توصیه می کنند که در دوران بارداری بدن خود را با ژل دوش بدون صابون یا ژل با PH خنثی بشویید. همچنین از محصولات آرایشی بهداشتی طبیعی استفاده کنید. هر روز از کرم مرطوب‌ کننده نیز  استفاده نمایید.

گرچه نور آفتاب در فصل پاییز کمتر است اما پوست به اشعه ماورای بنفش خورشید حساس است و ممکن است لکه های قهوه ای روی پوستتان ایجاد شود. پس حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.

 

7_ در فصل پاییز آب بیشتری بنوشید

 

به دلیل خشک بودن هوا در این فصل از سال بدن به آب بیشتری نیاز دارد، بنابراین برای تامین آب مورد نیاز بدن خود، آب بیشتری بنوشید. کمبود آب در بدن منجر به زایمان زودرس می شود.

نوشیدن آب در بارداری

توصیه های لازم برای بارداری در فصل پاییز:

 

_  در فصل پاییز به مکان های عمومی مانند فروشگاه های زنجیره ای، سینما، اتوبوس، مترو و… نروید و در صورت رفتن حتما از ماسک فیلتردار و دستکش استفاده کنید.

_  پیاده روی را به صبح و یا عصر موکول کنند و همیشه یک بطری آب همراه خود داشته باشید.

_ در این فصل خوردن سیب یا آب سیب را فراموش نکنید زیرا سیب میوه ای سرشار از فیبر می باشد و به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می کند.

_  مصرف  داروهای گیاهی در زمان بارداری زیر نظر پزشک متخصص بلامانع است. این نوع داروها فعالیت میکروب ها را کاهش داده و روند بهبودی شما را سریع تر می کنند.

– از رژیم غذایی سرشار از انواع میوه ها، سبزیجات و حبوبات استفاده کنید، زیرا آنتی اکسیدان و مواد مغذی را به بدن می رسانند و با میکروب ها مبارزه می کنند.

–نوشیدن آب، دمنوش های گیاهی و آب میوه های طبیعی باعث بهبود سیستم دفاعی بدن شده و حجم مواد معدنی و ویتامین ها را در بدن بالا می برند.

نظرات بسته شده است.