مواد غذایی که در دوران شیردهی نباید استفاده کنید

پس از تولد نوزاد و در دوران شیردهی، لازم است که مادران شیرده ، از مصرف برخی مواد غذایی مضر برای نوزاد خود بپرهیزند، به این دلیل که مصرف این مواد توسط مادر  باعث وارد شدن آسیب به شیرخوار خواهد شد. در این دوران، تغذیه سالم مادران شیرده بسیار حائز اهمیت است.

شیردهی
زمانی که فرزند شما به دنیا می آید با مشکلاتی روبرو می شود که متوجه دلیل آن نمی شوید از جمله اینکه شما دلیل بی خوابی و گریه شبانه شیرخوار خود را نمی فهمید،  معمولا اطرافیان دلیل آن را تغذیه مادر می دانند که می تواند صحیح باشد و به شما پیشنهاد می کنند که چه غذاهایی مصرف کنید و از خوردن چه چیزهایی بپرهیزید. در این مقاله ما توصیه های پزشکان را برای شما بازگو می کنیم تا شما با داشتن یک رژیم برای شیردهی، کمتر با این مسائل روبرو شوید.

مادران شیرده چه چیزهایی را نباید بخورند

_ ادویه جات از جمله دارچین، سیر، زردچوبه، فلفل قرمز

_ مرکبات شامل پرتقال، لیمو، گریپ فروت، کیوی و آناناس

_ میوه های ملین مانند گیلاس و آلو

_ ماهی‌  و تن ماهی را نباید بیشتر از دو بار در هفته‌ مصرف کرد. زیرا ماهی حاوی جیوه است و جیوه نیز روی رشد سیستم عصبی نوزاد شما تاثیر می‌گذارد.

_ همچنین اگر در خانواده شما  افرادی هستند که نسبت به برخی از مواد غذایی آلرژی دارد، بهتر است شما نیز از مصرف آن خودداری کنید. چون ممکن است نوزاد شما نیز به این مواد حساسیت داشته باشد. معمولا تخم مرغ، آجیل، سویا، گندم، شیر و ذرت آلرژی زا هستند.

 

_ علاوه براین، برخی دیگر از موادغذایی از جمله پیاز، کلم، سیر، خیار و فلفل  ممکن است باعث ایجاد  گاز معده و ورم روده نوزاد شما شود.

_ کافئین، چای، شکلات، میوه‌های اسیدی، فلفل، کلم بروکلی و سیر از جمله این خوراکی‌ها می باشند.

_ علاوه براین، مصرف بیش از حد سبزیجاتی مانند نعنا و جعفری، می تواند ارزش غذایی شیر را پایین بیاورد. بنابراین در استفاده از آنها حد اعتدال را رعایت کنید.

تنها راه تشخیص این است که شما به غذایی که می خورید، دقت کنید و ببینید آیا پس از شیرخوردن، نوزاد شما واکنشی نسبت به شیر نشان می دهد یا نه. در این صورت بهتر است از مصرف مجدد آن مواد غذایی پرهیز کنید. بااین حال دو هفته زمان می برد تا اثرات این مواد از بدن شما خارج شود و واکنش نوزاد شما نسبت به آن از بین برود.

مادران شیرده چه چیزهایی را باید بخورند

 

شیردهی.

 

_ دو وعده میوه در روز بخورید

_بیشتر از غذاهایی استفاده کنید که سرشار از آهن، پروتئین و کلسیم می باشند. بهتر است عدس، غلات، سبزیجات برگ تیره برای تغذیه سالم مادران شیرده در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. همچنین، برای این که مواد غذایی که دارای  آهن می باشند بهتر جذب بدن نوزاد شما گردد، خوراکی‌های حاوی آهن را با خوراکی هایی که ویتامین C دارند مصرف کنید.

_مصرف ویتامین D برای بدن شما بسیار مورد نیاز است و معمولا بانوان با کمبود این ویتامین مواجه هستند. بنابراین اگر به اندازه کافی آفتاب نمی‌گیرید یا خوراکی‌هایی حاوی این ویتامین را مصرف نمی‌کنید، حتما قرص یا شربت ویتامین D را استفاده نمایید. فرزند شما برای جذب کلسیم و فسفر به این ویتامین نیاز دارد.

_ ویتامین  B 12 نیز برای رشد مغز کودک بسیار مفید است، این ویتامین در محصولات حیوانی بیشتر از سبزیجات، یافت می شود.

بنابراین، قبل از اینکه غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید و در صورتی که نیاز بود غذایی را دیگر مصرف نکنید بهتر تحت کنترل متخصص تغذیه از یک رژیم برای شیردهی استفاده کنید تا شما و نوزادتان در کمال صحت و سلامت این دوران را پشت سر بگذارید.

نظرات بسته شده است.