احساس گرسنگی پس از خوردن غذا

احساس گرسنگی پس از خوردن غذا ممکن است، برای شما هم اتفاق افتاده باشد، در این شرایط هرچقدر غذا می خورید از خوردن آن سیر نمی شوید و یا با فاصله کمی پس از صرف غذا احساس گرسنگی می کنید. این امر، می تواند سبب ابتلا به چاقی و اضافه وزن شود.

علت این بیماری نیز ممکن است به برخی از مشکلات متابولیسم مربوط باشد و باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. در این مقاله شما را با علل آن آشنا خواهیم کرد.

علت اینکه همیشه احساس گرسنگی می کنید چیست؟

گرسنگی به بدنتان می گوید که چه نیازی دارد، ولی با این وجود گاهی این احساس گرسنگی بیش از حد می شود. در این شرایط با اینکه غذا خورده اید، حدود نیم ساعت بعد از صرف غذا، دوباره گرسنه می شوید. شاید هر روز این اتفاق پیش بیاید و قبل از این که غذای قبلی از گلویتان پایین برود به فکر درست کردن میان وعده باشید.

افزایش اشتها بعد از ورزش در باشگاه یا در دوران قاعدگی، همچنین برای مادران باردار  و مادران شیرده نیز به طور معمول اتفاق می افتد. اما این موضوع نباید منجر به این شود که شما از غذا خوردن سیر نشوید، چون در این صورت مشکلی وجود دارد که سبب این امر گردیده است.

دست کشیدن از برخی عادات نادرست روزانه سبب می شود که اشتهای شما را کنترل کرده و باعث شود که فقط زمانی که واقعا گرسنه هستید غذا بخورید.

1_ به اندازه کافی غذا نمی خورید

اگر در رژیم هستید، این امر طبیعی است ولی فاصله بیش از حد بین وعده های غذایی شما را به طور مداوم گرسنه می کند. بنابراین باید تحت نظر یک متخصص تغذیه اقدام به گرفتن رژیم نمایید، تا با داشتن یک رژیم صحیح و اصلاح شیوه زندگی و بدون احساس گرسنگی بتوانید وزن کم کنید.

وقتی معده شما برای مدت زمانی طولانی خالی است، بدنتان، گرلین ( هورمون تحریک کننده اشتها ) بیشتری آزاد می کند و باعث می شود احساس گرسنگی زیادی داشته باشید، که در دراز مدت منجر به پرخوری و چاقی می گردد. سعی کنید هر 3 – 4 ساعت یک وعده غذا یا یک میان وعده در رژیم غذایی خود داشته باشید.

2_ مواد غذایی سالم و متعادل مصرف نمی کنید

میان وعده باید شامل فیبر، پروتئین و کمی چربی سالم باشد. این موارد می تواند سرعت هضم را کاهش دهد که سبب ثابت ماندن و کنترل قندخون گردیده و زمان بیشتری شما را سیر نگه می دارد .

مصرف قند و شکر و گرسنگی

3_ مصرف بیش از حد قند وشکر و کربوهیدرات ساده

مصرف بیش از حد کربوهیدرات های ساده ( نان، پاستا، دونات، شیرینی ) سبب ایجاد گرسنگی می شود. گلوکز به سرعت انرژی شما را افزایش می دهد و در مقابل  این انرژی به سرعت کاهش پیدا کرده و باعث می شود بدن احساس نیاز به انرژی بیشتری داشته باشد. همین امر موجب می شود که شما هرگز احساس سیری نکنید.

4_ بدنتان دچار کمبود آب شده

احساس گرسنگی و تشنگی ما، از هیپوتالاموس مغز ارسال می شود،  همین امر تشخیص آن ها را برای بدن مشکل می سازد و باعث می شود تشنگی را با گرسنگی اشتباه بگیرید و در صورتی که ممکن است تشنه باشید  و بدن به آب نیاز داشته باشد به اشتباه، غذا بخورید.

همیشه یک بطری آب روی میزتان داشته باشید تا در طول روز یادتان بماند آب بنوشید. همچنین وقتی رنگ ادرارتان به رنگ زرد روشن یا بی رنگ باشد یعنی مشکل کمبود آب دارید و به اندازه کافی آب ننوشیده اید.

کمبود آب و سیر نشدن از غذا

5_ استرس

استرس، تولید هورمون کورتیزول را در بدن افزایش می دهد و باعث افزایش اشتها می شود.  همچنین طبق مطالعات انجام شده، استرس میل به خوردن غذاهای شیرین و چاق کننده را افزایش می دهد.

این غذاها، ممکن است از نظر فیزیولوژیکی آرام کننده باشند زیرا بخشی از مغز را که تولید کننده احساس استرس است، مهار کرده و به طور موقت احساس بهتری به شما می دهد، ولی باعث ریزه خواری و پرخوری و در نهایت افزایش وزن می شود.

6_ به غذایی که می خورید بی توجه هستید

 

به غذایی که می خورید توجه داشته باشید، زیرا آگاهانه غذا خوردن برای بدن شما مهم است و باعث می شود که متوجه سیر شدن خود شوید و بیش از حد غذا نخورید.

زمانی که در حین انجام کارهای روزانه، غذا می خورید در این صورت ممکن است کاملا وعده غذایی که میل می کنید، حس نکنید و حتی با وجود پر شدن معده ممکن است هنوز هم احساس گرسنگی داشته باشید چون فراموش می کنید که قبلا به اندازه کافی خورده اید و در این صورت دچار پرخوری می شوید. بنابراین، هنگام غذا خوردن کارهای خود را کنار بگذارید و تنها به غذا خوردن خود توجه داشته باشید.

 

7_ نداشتن خواب کافی

 

خواب رابطه مستقیمی با دو هورمون گرسنگی یعنی، لپتین leptin  و گرلین ghrelin دارد. لپتین اشتها را کاهش داده و گرلین آن را تحریک می کند. زمانی که شما خواب کافی نداشته باشید، سطح هورمون لپتین کاهش یافته و گرلین افزایش می یابد و این موجب احساس گرسنگی در شما می گردد.

همچنین، زمانی که خسته هستید، بدنتان مشتاق به دریافت یک منبع سوخت سریع می شود که موجب افزایش میل به غذاهای شیرین می شود و  این کربوهیدرات های ساده و زود جذب موجب احساس  گرسنگی در شما می شود.

بیماریها و سیر نشدن از غذا

8_ وجود برخی بیماریها ممکن است باعث افزایش اشتها در شما گردد

اگر همه علل ذکر شده را بررسی کردید و هنوز هم با وجود خورن غذا، احساس گرسنگی می کنید و پرخوری دارید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا از لحاظ سلامتی نیز بررسی شوید.

بیماری هایی از جمله دیابت، پرکاری تیروئید، افسردگی  ( همراه برخی داروها ) می توانند موجب افزایش اشتها و پرخوری در شما گردد. بنابراین، در صورت ابتلا به این بیماری ها، می توانید تحت نظر پزشک متخصص، بیماری را کنترل کرده و همچنین در صورت ابتلا به دیابت با داشتن رژیم غذایی مناسب و کنترل قند خون ، به وزن ایده آل خود برسید.

نظرات بسته شده است.