دیابت و ارتباط آن با بیماری آلزایمر

دیابت یکی از بیماری های شایع در جوامع بشری است که عدم توجه به درمان آن باعث می شود اندام های بدن نیز به تدریج درگیر شوند که یکی این اندام ها، مغز است، که در این مقاله قصد داریم به تاثیرات مخرب دیابت بر روی مغز اشاره کنیم.

دیابت

تاثیر دیابت کنترل نشده بر مغز

یکی از مهمترین مواردی که درباره بیماری دیابت نوع 2 وجود دارد، این است که افراد بسیاری از ابتلای خود به این بیماری اطلاعی ندارند. در نتیجه اقدامی برای درمان انجام نداده و این امر آسیب جدی به اندام های بدن به خصوص مغز وارد می کند.

طبق مطالعات انجام شده،  آنزیمی  که در بدن برای کنترل سطوح انسولین استفاده می شود، به تخریب پلاک آمیلوئید که در مغز شکل گرفته و موجب بیماری آلزایمر می شود نیز کمک می کند.

در صورت ابتلا به دیابت، بدن بیشتر این آنزیم را برای کنترل سطوح انسولین مورد استفاده قرار می دهد. در نتیجه با کمبود این آنزیم برای از بین بردن پلاک آمیلوئید مواجه خواهد شد.

بنابراین آگاهی از بیماری دیابت و کنترل  قند خون بهترین راه  جهت مقابله با بیماری آلزایمر و سایر بیماریهای مرتبط با مغز می باشد.

عدم درمان بیماری دیابت سرعت ابتلا به بیماری آلزایمر را تقریبا دو برابر افزایش خواهد داد.

مطالعاتی که در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انجام شد، نشان می دهد که توسعه نشانه های بیماری آلزایمر در افراد مبتلا به دیابت کنترل  نشده 1.6 برابر سریع‌تر از افرادی بود که تحت درمان دیابت قرار داشتند. این بیانگر این است که اطلاع از بیماری دیابت و جدی گرفتن آن و تشخیص زودهنگام این بیماری و دیگر بیماریهای متابولیک از اهمیت بسزایی برخوردار است.

آیا شما مبتلا به دیابت نوع 3 هستید؟

افراد بسیاری بیماری آلزایمر و دیگر انواع بیماریهای مغز را «دیابت نوع 3» عنوان می کنند. در حال حاضر، درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد و افراد مبتلا به دیابت برای کنترل قند خون و انسولین خود باید تغییرات سبک زندگی و تغذیه مناسب و همچنین مصرف دارو را مورد استفاده قرار دهند.

آلزایمر

برای مدیریت بیماری دیابت و کنترل قند خون،  باید از ابتلا به آن آگاه باشید. از علائم بیماری دیابت که معمولا افراد از آن آگاهی ندارند یا اینکه آن را با موارد دیگر بیماریها ممکن است اشتباه بگیرند و توجهی به آن نشود عبارتند از:

  •  افزایش تشنگی
  • افزایش گرسنگی (بخصوص بعد از غذا خوردن)
  • خشکی دهان
  • تکرر ادرار یا عفونت های ادراری
  • کاهش وزن بی دلیل ( حتی در صورتی که خوب غذا می خورید یا احساس گرسنگی دارید)
  • خستگی و ضعف
  • تاری دید
  • سر درد
  • روند کند التیام زخم ها
  • بی حسی

اگر ابتلا به بیماری دیابت در شما تشخیص داده شده، شما می توانید با کنترل قند خون و تغذیه سالم ، همچنین انجام فعالیتهای ورزشی اقدام به کنترل این بیماری نمایید.  براساس یک  مطالعه انجام شده، بیماران مبتلا به دیابت، تنها طی هشت هفته و با استفاده از یک رژیم غذایی کم کالری توانستند، بیماری را کنترل نمایند. با این وجود، در کنار استفاده از رژیم غذایی، برای کنترل بیماری دیابت  و عدم ابتلا به بیماریهای مرتبط با مغز و آلزایمر ، مراجعه به پزشک را فراموش نکنید.

نظرات بسته شده است.