مصرف گردو در دوران بارداری

مطالعات نشان می دهد که مصرف آجیل هایی چون گردو توسط مادران باردار میزان آلرژی کودک به آجیل را کاهش می دهد. گردو، غنی از ویتامین، مواد معدنی، چربی، پروتئین و فیبر می باشد. در دوران بارداری باید در مورد زمان و نحوه مصرف گردو احتیاط کنید. در این مقاله ما قصد داریم نکاتی را پیرامون مصرف گردو در دوران بارداری در اختیار شما قرار دهیم.

مصرف گردو در دوران بارداری

مصرف گردو در  دوران بارداری، خطری نخواهد داشت، زیرا گردو، غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که به عملکرد مغز و سلامت عصبی کمک می کند. همچنین، منبع  پروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که برای بارداری سالم و رشد کودک ضروری می باشند.

فواید مصرف گردو در دوران بارداری

 

1_ غنی از امگا 3

گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که برای مادران باردار و جنین مناسب  است. اسیدهای چرب باعث تحریک فعالیت سلول های مغزی می شوند و همچنین به بینایی جنین کمک می کنند.

2_ سلامت قلب

گردو غنی از اسید آمینه ای به نام آرژینین است، که به  تحریک جریان خون، کمک می کند. بنابراین، خطر ابتلا به فشار خون بالا را در مادران باردار کاهش می دهد و همچنین سطح کلسترول بدن را کنترل می کند.

3_ غنی از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان هایی مانند کینون، یوگلون، تانن، تلیماگراندین، مس و ویتامین E موجود در گردو از مادر و جنین در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. بنابراین خوردن گردو باعث تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از عفونت می گردد.

4_ پیشگیری از بروز نقص های مادرزادی

گردو، بهترین منبع اسید فولیک است که به تکامل مغز و سیستم عصبی نوزاد کمک می کند. همچنین باعث کاهش خطر نقص لوله عصبی و ناهنجاری های مادرزادی می شود.

5_ ملاتونین خواب آور است

وجود ملاتونین در سه ماهه سوم بارداری، زمانی که خواب دغدغه اصلی شما محسوب می شود، امری ضروری است. گردو باعث تحریک این هورمون در خون و نهایتا باعث خواب در مادران باردار می شود.

6_ جلوگیری از افسردگی

در دوران بارداری احساساتی شدن و افسردگی کاملا طبیعی است. گردو و روغن آن منبع ارزشمندی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، که به بهبود سلامت جسمی و عاطفی مادران باردار کمک می کند.

7_کنترل وزن

پروتئین و فیبر موجود در گردو، احساس گرسنگی را در شما از بین می برد و برای مدت طولانی باعث ایجاد حس سیری می شود. همچنین از افزایش وزن بیش از حد در مادران باردار جلوگیری می کند.

8_ منبع مس

گردو، سرشار از مس است، از این رو، به تولید گلبول های قرمز خون، ترمیم بافت ها و رشد و تکامل جنین کمک می کند.

میزان مصرف گردو در دوران بارداری

مصرف مجاز مصرف گردو در دوران بارداری تا 30 گرم در روز است. این میزان برابر با یک سوم فنجان یا 10 عدد گردوی کامل است. مصرف بیش از این مقدار می تواند سبب افزایش وزن و مشکلات گوارشی در مادران باردار شود. بنابراین، برای داشتن  رژیم غذایی مناسب مادران باردار، می توان مقدار مناسبی از گردو را در برنامه غذایی آنها در نظر گرفت که این امر برای سلامتی مادر و جنین مفید می باشد.

عوارض احتمالی مصرف بیش از حد گردو

1_ ممکن است منجر به بروز مشکلات گوارشی مانند اسهال و نفخ گردد.
2_  در صورتی که به مواد غذایی خاصی حساسیت داشته باشید، قبل از خوردن گردو احتیاط کنید، زیرا گردو محرک سیستم ایمنی بدن است و ممکن است باعث ایجاد علائم آلرژیک شود.
3_ گردو ممکن است در جذب آهن تداخل ایجاد کند و در نتیجه در بلند مدت منجر به کم خونی شود.
4_ مصرف بیش از حد گردو باعث افزایش وزن و در نتیجه افزایش سطح کلسترول در مادران باردار می شود.

بناراین توجه داشته باشید که در این دوران حتما تحت نظر پزشک متخصص تغذیه از رژیم بارداری و مناسب استفاده کنید تا با عوارض احتمالی مصرف بیش از حد گردو و دیگر مواد غذایی روبرو نشوید.

روش مصرف گردو در رژیم بارداری

1_ گردو را می توانید به صورت کامل یا تکه هایی از آن را به سالاد خود اضافه کنید.
2_ می توانید آن را به محصولات پخته شده، سالاد سبزیجات و میوه ها یا گوشت و ماهی اضافه کنید.
3_ سه یا چهار عدد گردو را به خوبی خرد کنید و به یک لیوان آب حاوی دو قاشق عسل اضافه کنید. این امر به تسکین بی خوابی، استرس و سردرد کمک می کند.
4_ موز را تکه تکه کنید، آن را در عسل بریزید و مقداری گردوی خرد شده به آن اضافه نمایید. این میان وعده شما را سیر نگه می دارد و نیاز شما به یک میان وعده شیرین را تامین می کند.

 

 

تاثیر مصرف گردو در دوران بارداریخواص گردوگردو و مادران باردارمزایای مصرف گردو در دوران بادرداری