کاهش وزن سریع و عوارض آن

کاهش وزن سریع می تواند عوارض مخربی به دنبال داشته باشد و تاثیر زیادی در کاهش وزن نداشته باشد، زیرا افرادی که به سرعت وزن زیادی کم می کنند احتمال بیشتری وجود دارد که مجدد دچار اضافه وزن شوند. علت این امر معمولا رژیم های سختی است که این افراد در پیش می گیرند و همچنین عدم تعهد آنها به تغییراتی است که در سبک زندگی خود ایجاد کرده اند.

خستگی، تهوع، اسهال، یبوست، سنگ کیسه صفرا و ریزش مو از جمله عوارض کاهش وزن سریع می باشند. سوء تغذیه که از یک برنامه کاهش وزن با محدودیت های بسیار در رژیم غذایی ناشی می شود می تواند موجب گیجی و خستگی در فرد شود و اختلال در تمرکز و یا افسردگی را به همراه داشته باشد. همچنین، عدم دریافت مواد مغذی به میزان کافی می تواند فرد را مستعد ابتلا به عفونت سازد.

عوارض کاهش وزن سریع

داشتن رژیم غذایی برای رسیدن به کاهش وزن سریع با عوارض دیگری از جمله، ریزش موها، چین و چروک و شلی پوست صورت و بدن، ضعف اعصاب، افت فشار خون و ضعف و بی‌حالی، پوسیدگی دندان‌ها، ورم و زخم معده و حتی افسردگی همراه می باشد.

فردی که با انجام تمرینات ورزشی شدید و کم‌خوری به کاهش وزن در مدت کوتاه دست پیدا می کند، اگر به هر دلیلی نتواند به روال قبل ورزش کند و یا غذای خود را افزایش دهد، بدن سریع نسبت به این امر واکنش نشان می‌دهد و فرد مجدد دچار افزایش وزن می‌شود.

علاوه بر این، با کم خوردن و گرسنگی بیش از حد، سرانجام فرد به مرحله ای می رسد که بدن مقاومت خود را از دست می دهد و باعث شود که حتی بیشتر از قبل غذا بخورد و چاق تر شود.

کاهش وزن متعادل

با توجه به اینکه کاهش وزن اصولی و تناسب اندام ماندگار نیازمند زمان و ترک عادت های نادرست غذایی است، این نوع کاهش وزن بدون گرسنگی و عوارض بوده و امکان چاقی مجدد در آن بسیار کم است.

بنابراین، برای دست یافتن به وزن ایده آل لازم است، ابتدا با متخصص تغذیه مشورت نمایید و علاوه بر استفاده از رژیم غذایی مناسب حتما در برنامه روزانه خود پیاده روی و فعالیت بدنی نیز داشته باشید.

پیاده‌روی، در کاهش وزن بسیار موثر است و باید با سرعت متوسط و روزانه به مدت نیمساعت تا یک ساعت انجام شود و تا دو ساعت پس از اتمام آن تنها آب نوشیده شود. نوشیدن یک لیوان آب هر نیم ساعت یک بار توصیه می‌شود و در دستیابی به لاغری سریع به شما کمک می کند.

لازم به ذکر است، بهترین زمان برای پیاده‌روی پس از صرف صبحانه است. کسانی که امکان پیاده‌روی در صبح را ندارند، می‌توانند عصرها پیاده‌روی کنند. بهتر است مدت پیاده‌روی از یک ساعت بیشتر نشود، زیرا این امر موجب می گردد، با وجود کاهش وزن پس از مدتی بدن از خود مقاومت نشان دهد و روند کاهش وزن متوقف شود.

همچنین، پیاده‌روی کمتر از نیم ساعت نیز تاثیر چندانی در لاغری ندارد. البته افرادی که اضافه وزن زیادی دارند و یا به کمر درد یا آرتروز مبتلا هستند، لازم است در ابتدا مدت و سرعت پیاده‌روی‌ برای آنها کمتر باشد و به تدریج افزایش پیدا کند.

بنابراین، در صورتی که قصد کاهش وزن دارید، ابتدا عادات نادرست غذایی مانند خوردن غذاهای چرب و پرکالری و مواد غذایی کم‌خاصیت و چاق‌کننده، (نظیر هله هوله و شیرینی‌جات) را به تدریج کنار بگذارید و استفاده از غذاهای مفید و کم‌کالری، نظیر سبزیجات، سالاد و مواد پروتئینی را جایگزین آن‌ها کنید. همچنین، لبنیات، میوه‌ها، نان و برنج نیز باید در حد متعادل مصرف شود.

رژیم کاهش وزنعوارض کاهش وزن سریعکاهش وزن سریعکاهش وزن و پیاده روی