خواص آلوئه ورا

 آلوئه ورا

آلوئه ورا، سرشار از ویتامین های A، C ، E، B۱۲، فولیک اسید و کولین و مواد معدنی نظیر کلسیم، مس، منیزیم، منگنز، سلنیوم، سدیم، زینک و پتاسیم است که به حفظ سلامتی بدن کمک می کند.
در طب سنتی هندوستان از آلوئه ورا برای درمان یبوست، بیماری‌های پوستی، آلودگی بدن با کرم‌ها، عفونت‌ها و درمان کولیک استفاده می‌شود. در طب چینی آلوئه ورا برای درمان بیماری‌های قارچی تجویز می‌شود. در غرب نیز، آلوئه ورا در تولید لوازم آرایشی، داروها و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

برخی از خواص آلوئه ورا به شرح زیر است:

 

1_ کاهش وزن

آب آلوئه ورا با داشتن خواص ضدالتهابی خود باعث چلوگیری از چاقی می شود. التهاب، با اضافه وزن و مشکلات متابولیکی مرتبط است. آب آلوئه ورا سرشار از آلوئین است که به کاهش وزن کمک می کند.

 2_ کنترل میزان قندخون در افراد دیابتی

بر اساس مطالعات انجام شده، آلوئه ورا هایپرگلیسمی مزمن و مشکلات ناشی از چربی بالا را در بیماران مبتلا به دیابت که یکی از علل اصلی بروز بیماری های قلبی _ عروقی در آنهاست را کاهش می دهد. بنابراین می‌توان آلوئه ورا را به عنوان داروی طبیعی دیابت نام برد.
مطالعات نشان می دهد آلوئه ورا می تواند در کنترل قندخون در افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت تاثیرگذار باشد. همچنین تحقیقات نشان می دهد، آلوئه ورا میزان قندخون را در حالت ناشتا بهبود می بخشد.
همچنین، آلوئه ورا سرشار از کروم، منیزیم، زینک و منگنز است که موجب افزایش اثرگذاری انسولین می گردد.

ژل آلوئه ورا سرشار از گلوکومانان است. این فیبر در رژیم غذایی (polysachharide)، است که در آب به راحتی حل شده، در نتیجه  مقدار گلوکز در بدن  را کاهش می دهد و باعث کنترل قند خون در بیماران دیابتی می شود. 

آلوئه ورا می تواند در رژیم غذایی افراد دیابتی گنجانده شود. برای این منظور در ابتدا،  تنها 1 قاشق چای خوری از آلوئه  را هر روز  بخورید. اما  مقدار  آن را تا 3 قاشق چایخوری در روز نیز می توانید افزایش دهید.

3_ پیشگیری از بیماریهای گوارشی

آلوئه ورا به دلیل وجود ترکیبات ضدالتهابی و ضدیبوست، موجب گوارش و هضم بهتر غذا می شود. مصرف آب آلوئه ورا در هضم غذا، تنظیم اسید، کاهش تشکیل مخمرها، تقویت باکتری‌های مفید و تنظیم حرکات روده‌ مؤثر است.
آب آلوئه ورا با داشتن خواص ملین، می تواند به تحریک باکتری های روده و تنظیم حرکات روده کمک کند. همچنین باعث پاکسازی دستگاه گوارش شده و دردهای شکمی و نفخ را کاهش دهد.

4_ تسکین زخم معده

آلوئه ورا دارای ترکیبات ضدالتهابی و ویتامین C است که می تواند روند هضم را افزایش دهد و با زخم معده مقابله کند. در مطالعات انجام شده، آلوئه ورا روی تعدادی از موش‌هایی که مشکلات معده و روده داشتند، مورد آزمون قرار گرفت. میزان اسید معده در موش‌هایی که با آلوئه ورا تحت درمان قرار گرفتند، کاهش قابل ملاحظه ای داشت. آلوئه ورا با خاصیت ضدمیکروبی و تسکین‌دهندگی خود در تسکین دردهای زخم معده مؤثر است و به ترمیم سلول‌های پوششی معده کمک می‌کند.

5_ سم زدایی و پاکسازی بدن

کبد یکی از اعضای مهم بدن در فرایند سم زدایی است و مصرف آلوئه ورا به تسهیل روند پاکسازی دستگاه گوارش کمک می کند. از آن جایی که آلوئه ورا دارای خواص ملین است، می تواند مواد سمی را از بدن خارج کند. آب آلوئه ورا حاوی اسید اورونیک است که در حذف مواد سمی از داخل سلول ها موثر است.

6_ حفظ شادابی و طراوت بدن

از آن جایی که آلوئه ورا سرشار از پتاسیم است منجر به رفع خستگی و حفظ انرژی در بدن می گردد و همچنین موجب شادابی در فرد می شود.

7_ سلامت و بهداشت دهان

آب آلوئه ورا با داشتن خواص ضدالتهابی می تواند موجب حذف باکتری های بیماری زای دهان گردد. همچنین در درمان ورم لثه ناشی از پلاک های دندانی نقش بسیار مهمی دارد.

تاثیر آلوئه ورا در کنترل قند خونترکیبات آلوئه وراخواص آلوئه ورا