مطالعات قبل نشان داده اند که مصرف منظم پروبیوتیک ها برای سلامت دستگاه گوارش ما مفید هستند، طبق نتایج یک مطالعه جدید این مزایا در مورد نوزادان نیز صادق است، به طوریکه مصرف روزانه پروبیوتیک ها در سه ماهه اول زندگی خطر بروز مشکلات گوارشی در نوزادان را کاهش میدهد. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم هایی هستند که بوسیله متعادل سازی فلور میکروبی روده، نقش مهمی در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش و هضم ایفا می کنند. برخی غذاها مثل ماست، پنیرهای کهنه و برخی نوشیدنی های سویا حاوی پروبیوتیک های طبیعی هستند.
پژوهشگران ایتالیایی به سرپرستی دکتر Flavia Indrio به بررسی اثر مصرف منظم مکمل پروبیوتیک بر کاهش رخداد مشکلات گوارشی در نوزادان پرداختند. این تیم پژوهشی، 554 نوزاد با سن کمتر از یک هفته را مورد بررسی قرار دادند. همه این نوزادان بین سپتامبر 2010 و اکتبر 2012 متولد شده بودند. این نوزادان به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده پلاسیبو و یا مکمل پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برای یک دوره 90 روزه تقسیم شدند. برای سه ماه بعد این نوزادان پیگیری شدند.
در طول 6 ماه اول زندگی نوزاد کولیت، رفلاکس اسید معده و یبوست متداولترین مشکلات گوارشی هستند که باعث ارجاع نوزاد به متخصص اطفال می شوند. این مشکلات گوارشی اغلب به استفاده از دارو، تغییر رژیم غذایی مادرو حتی بستری شدن در بیمارستان منجر می شود. میزان بروز استفراغ، یبوست، دل درد و گریه های نوزادی و مراجعه به پزشک توسط مادران گزارش شد.
نتایج این بررسی نشان داد، نوزادانی که از پروبیوتیک استفاده کرده بودند نسبت به گروه پلاسیبو، دفع بیشتر، میزان استفراغ کمتر و گریه کمتری در روز داشتند. هم چنین استفاده از مکمل پروبیوتیک در سه ماه اول تولد برای نوزادان با 119 دلار ذخیره بیشتر پول در خانواده همراه بود.
طبق نتایج این پژوهش استفاده از مکمل پروبیوتیک هیچ عوارض جانبی برای نوزاد نداشت.
Source: Flavia Indrio, et al “Prophylactic Use of a Probiotic in the Prevention of Colic, Regurgitation, and Functional Constipation: A Randomized Clinical Trial” published in JAMA Pediatrics, 13 January 2014.