در مطالعه ای که نتایج آن به تازگی در مجله American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است محققان با بررسی بیش از 5000 نفر دریافتند مصرف 5 واحد یا بیشتر در هفته آجیل یا جایگزین کردن آجیل به جای پروتئین های حیوانی سبب کاهش التهاب در بدن می گردد. التهاب در بروز بیماری های قلبی – عروقی و دیابت نوع 2 نقش عمده ای دارد.
در این طرح تحقیقاتی رژیم غذایی شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه بررسی شد. همچنین میزان بیومارکرهای التهابی شامل پروتئین واکنشگرC (CRP)، اینترلوکین 6 (IL6) و گیرنده 2 فاکتور نکروز دهنده (TNFR2) اندازه گیری شد. بعد از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، سابقه پزشکی و شیوه زندگی محققان دریافتند در شرکت کنندگانی که حداقل 5 واحد آجیل در هفته مصرف می کردند میزان CRP و اینترلوکین 6 نسبت به افرادی که هرگز یا به ندرت آجیل مصرف می کردند، پایین تر بود. علاوه براین، در افرادی که در هفته 3 واحد آجیل را جایگزین گوشت قرمز، تخم مرغ یا غلات تصفیه شده می کردند میزان CRP و اینترلوکین 6 پایین تر بود.
بادام زمینی و سایر مغزها حاوی ترکیبات مفیدی مانند منیزیم، فیبر، ال- آرژنین (نوعی اسید آمینه)، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب غیراشباع مانند آلفا- لینولنیک اسید هستند. تاکنون مشخص نشده است که کدام یک از این ترکیبات یا ترکیبی از آن ها می توانند در کاهش التهاب موثر باشند و نیاز به انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه است.
منبع:
Associations between nut consumption and inflammatory biomarkers. American Journal of Clinical Nutrition, 2016