رهایی از تصورات نادرست درباره تناسب اندام

شاید شما هم جزء آن دسته افرادی باشید که همواره از ظاهر خود راضی نیستند و فکر می کنند اندام خوبی ندارند و همواره در حسرت یک اندام ایده آل بسر می برند. بسیاری از افراد علیرغم اینکه ظاهر متناسبی دارند و یا حتی وزن طبیعی و اندام متعادلی دارند نیز مدام از اندام خود ناراضی هستند و احساس عدم شایستگی می کنند.

مطالعات حاکی از آنست که در حدود 90 درصد از خانم ها و 30 درصد از آقایان در مورد ظاهر بدنشان دغدغه هایی دارند. در نقطه مقابل افراد زیادی هستند که سالها از چاقی رنج می برند و ناراحتی از عدم تناسب اندام خود ندارند. اگرچه شواهد نشان داده است که اینگونه افراد نیز تناسب اندام سالها برایشان به عنوان دغدغه مطرح بوده اما به عنوان یک آرزوی دست نیافتنی  در ذهنشان باقی مانده است و چون رسیدن به این هدف را ناممکن می پندارند صورت مساله را پاک نموده اند!

اگر از افزایش وزن شدید رنج می برید باید بپذیرید که به هر حال ممکن است هرگز تبدیل به یک مدل بسیار خوش اندام که در ذهنتان به آن فکر می کنید نگردید اصلاً شاید استخوان بندی و ترکیب جسم شما اساسا با آن مدلی که در ذهنتان می پسندید تطابق نداشته باشد. اما بدانید هر زمان رسیدگی و مراقبت از اندامتان را آغاز نمایید، احساس بهتری در مورد اندام و جسمتان خواهید یافت.

از طرف دیگر افرادی هستند که به طور وسواس گونه به تناسب اندام خود فکر می کنند در حالی که  دچار عدم تناسب واقعی نیستند و یک برداشت نادرستی از فیزیک بدنی ذاتی خود دارند. گاه این حساسیتها به جایی می رسد که  در سایر فعالیتهای زندگی نیز تاثیرات منفی به جای گذاشته و اعتماد به نفس فرد را نیز مورد هدف قرار می دهد. راهکارهای ذیل شما در رسیدن به تصور واقعی درباره تناسب اندام کمک می نمایند:

 * مثبت اندیش باشید و تفکرات ذهنی خود را به سمت مثبت سوق دهید.

به یاد داشته نیستید).  اگر چنین حالتی در مورد شما مصداق دارد باید طرز تفکرتان را تغییر دهید ، شما می توانید تصورتان را تغییر دهید (مثلاً به جای اینکه بگویید شکم من پس از تولد بچه بزرگ می ماند و از بزرگ شدن باشید که تصور شما از بدنتان تنها یک تصور ذهنی است (برای مثال با خود می گویید من از شکم شل و بزرگ متنفرم و اکنون که باردار هستم  شکمم بزرگ به نظر می رسد) و سپس ممکن است نگرش ذهنی تان را مانند یک احساس در مورد خود حس نمایید (مثلاً احساس کنید که دوست داشتنی و جالب شکمتان برنجید) می توانید احساستان را تغییر دهید (برای مثال با خود بگویید من خوشحالم که بدنم قادر است به فرزندم حیات بخشد و در شکم من جنینی حیات می یابد).

 * به تواناییهای بدنی خود اهمیت بدهید:

اگر دغدغه هایی را که در مورد ظاهر اندامتان دارید ذهن شما را به شدت مشغول کرده است یک راهکار این است که از جسمتان استفاده نمایید، این روش اثربخش است. برای مثال هر خانمی که به فرزندش شیر می دهد، می تواند اذعان کند که پس از شیر دادن طرز تفکرش در مورد کاربرد سینه هایش از موضوعات صرفاً ظاهری به سمت موضوعات عاطفی سوق می یابد و دیگر ذهنش بیشتر به اهمیت سینه هایش برای تغذیه فرزند و کمک به رشد فرزندش معطوف می گردد و دیگر تنها به ظاهر اهمیت نمی دهد.

* به جای اینکه بدن خود را به صورت اندام نامتناسبی که باید پنهانش کرد بنگرید، جسمتان را به فعالیت و حرکت وا دارید و با تحرک و فعالیت بدنی تناسب اندام را در خود حفظ نمایید. می توانید از پاها و رانهایتان برای حرکت استفاده کنید برای مثال بالا رفتن از کوه و یا پیاده روی در خیابان و…

* باید بدانید که ظاهر بدنتان در مقاطع مختلف زمانی تغییر می کند

و در یک زمان ممکن است ظاهرتان را دوست داشته باشید و در زمانی  دیگر ممکن است شدیداً احساس عدم کفایت و نامتناسب بودن را داشته باشید. در این مواقع به زمانهایی فکر کنید که در مورد جسمتان احساس ناامیدی نمی کردید و اینکه در آن زمانها چه اقداماتی را انجام می دادید که متناسب بودید؟ شواهد حاکی از آنست که خیلی از این احساسات منفی نسبت به تناسب اندام ناشی از تغییر شیوه زندگیی است. بدین معنی که شما دیگر فعالیتهای بدنی معمول خود را ندارید و یا به دلیل مشغله کاری بدان نمی پردازید. پس شما باید به عادات سالم قبلی خود بازگردید.

* بررسی نمایید  که تا چه حد تصور ذهنی شما از اندامتان صحیح است؟

می بایست تناسب اندامتان را ارزیابی نمایید. شما می بایست با حقیقت مواجه شوید و بفهمید که اندامتان تا چه حد نامتناسب است. پس اگر از روی ترس هرگز اندامتان را ارزیابی نکرده اید نترسید و ابتدا بایستید و چشمانتان را ببندید و اگر خانم هستید با متر دور باسن خود را اندازه گرفته و سپس چشمانتان را باز کرده و اندازه دور باسن خود را نگاه کنید و آن را با اندازه های مطلوب مقایسه نمایید. اگر یک مرد هستید می بایست قسمت میانی بدنتان (ناحیه دور کمر و شکم) را اندازه گیری نمایید و سپس چشمانتان را باز کرده و اندازه دور کمرتان را با اندازه دور کمر مطلوب مقایسه کنید. حال می توانید بفهیمید آیا تصور شما در مورد میزان چاقی بدنتان صحیح بوده و یا خیر؟

بسیاری از خانمهایی که تصویر صحیحی از اندامشان ندارند باسن خود را بسیار عریض تر از آنچه که واقعا هست می پندارند و بسیاری از آقایان نیز شکمشان را بسیار بزرگتتر از آنچه که حقیقتاً هست فرض می نمایند.

* سعی نکنید که اعضای بدن و اندامتان را با افراد دیگر مقایسه نمایید:

ه هر حال هر فردی زیبایی های خاص خودش را دارد و ممکن است در حسرت تناسب اندام افراد دیگر بویژه شخصیتهای هنری قرار بگیرید. به یاد داشته باشید که هر فردی دارای صفات خوب و صفات نه چندان خوب می باشد پس شروع کنید به قدردانی کردن از بدنتان برای همان چیزی که هست، در هر حال شما هم نکات مثبت بسیاری دارید که دیگران فاقد آنند.

* به خودتان برای صفاتی که آنها را می پسندید بها دهید :

برای مثال اگر دندانهای سالم دارید و یا موهایی جذاب دارید و یا صدایی زیبا و … دارید همه این موارد رادر نظر بگیرید و فقط حسرت خصوصیات مثبت دیگران را نخورید و اگرهم احیاناً قدری اضافه وزن و یا مشکلاتی در ظاهرتان دارید با سعی و تلاش آنها را بر طرف کنید. هرگز اعتماد به نفس خود را تضعیف ننمایید.

تناسب اندامچاقی