طبق نظر پژوهشگران، تغذیه با شیشه سبب افزایش خطر ابتلای نوزاد به یک مشکل متداول اما جدی معده می گردد که علت استفراغ های پرتابی وشدید نوزاد می باشد.
این پژوهشگران یافتند چنانچه بجای تغذیه نوزاد با شیر مادر، شیرخوار با شیشه تغذیه شود حداقل 2 برابر شانس ابتلا به تنگی هیپرتروفیک پیلور(HPS) در وی افزایش میابد. این خطر با افزایش سن مادر بیشتر می شود به طوریکه کودکان مادران 35 ساله و بالاتر 5 تا 6 برابر خطر بیشتری برای ابتلا به تنگی پیلور دارند. HPS در نتیجه ضخیم شدن عضله صاف دریچه پیلور، مسیر عبور غذا از معده به روده کوچک رخ میدهد و برای رفع این انسداد جراحی مورد نیاز است.
McAteer و همکارانش با استفاده از اطلاعات طبقه بندی شده تولد در ایالت واشنگتون به بررسی تولدهای بین سال های 2003 تا 2009 پرداختند. این مطالعه شامل 714 شیرخوار مبتلا به HPS بود. نحوه تغذیه این شیرخواران ثبت شد.
نتایج نشان داد همزمان با افزایش تغذیه با شیر مادر طی سال های 2003 تا 2009 شیوع HPS نیز کاهش یافته است. در میان نوزادان مبتلا به تنگی پیلور 5/19% با شیشه و 9% با شیر مادر تغذیه می شدند.
نتایج این مطالعه نشان داد تغذیه شیرخواران با شیشه یکی از علل ابتلا به تنگی پیلور میباشد، پژوهشگران پیشنهاد می کنند بهتر است مادران قبل از انتخاب روش تغذیه نوزاد خود این اطلاعات را در نظر داشته باشند.
منبع:
Jarod McAteer, et al “Role of Bottle Feeding in the Etiology of Hypertrophic Pyloric Stenosis” JAMA Pediatr. 2013