خواص کنگر

  • این گیاه اولین بار در اتیوپی کشت شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا کرده است. محل اصلی رویش این سبزی مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است. زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان در طب سنتی اروپا ، برگ های کنگر به عنوان ماده افزایش دهنده ادرار ( دیورتیک ) و محرک کلیه ها ، محرک ترشح صفرا از کبد  و انقباض کیسه صفرا مورد استفاده قرار می گرفت. این گیاه غنی از پتاسیم بوده، ولی از لحاظ انرژی محدود است
  • این سبزی را معمولا به صورت خورش مصرف می‌ کنند و سرشار از ویتامین ‌های A، B،Eو املاح معدنی است. قسمت مورد استفاده ی این سبزی، مانند کرفس، ساقه آن است که پس از جدا کردن تیغ‌ ها و کمی تفت دادن در روغن می ‌توان برای طبخ خورش به کار برد.
  • این سبزی موجب کاهش کلسترول و تری‌ گلیسیرید خون می ‌شود و به دلیل داشتن پتاسیم یک کاهنده مفید فشار خون به حساب می‌آید؛ پس خوردن کنگر را به کسانی که از چربی و فشار خون بالا رنج می ‌برند یا مستعد بیماری ‌های قلبی ـ عروقیهستند، توصیه می ‌کنیم.
  • این سبزی به دلیل مواد فیبری، قابلیت هضم کم و خاصیت مسهلی و ملینی دارد و میزان کالری آن بسیار محدود است.
  • هورمون ‌های موجود در این سبزی ترشحات غدد را تقویت می ‌کند، ‌پس شهرت زیادی در تقویت غرایز جنسیدارد.
  • این سبزی در فصل بهار در تمام سبزی ‌فروشی‌ ها یافت می ‌شود و دارویی موثر برای جلوگیری از دل به هم‌ خوردگی زنان در زمان بارداری است و در کل از عوارضویارمی ‌کاهد.
  • از آن جایی که برگ ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا هستند اگر سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا دارید از کنگر کمتری در خورش استفاده کنید، چرا که این موضوع می ‌تواند به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا منجر شود.
  • برای تهیه ی این خورش بهتر است سبزیجات را به جای سرخ کردن فقط کمی تفت دهید، چرا که سرخ شدن زیاد از ویتامین‌ های C، E، B1و B2این خورش می‌ کاهد و در کل آن را فاقد مواد مغذی می ‌کند.
  • سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود که برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند.
  •  عصاره ی برگ و ریشه ی کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان ، سوء هاضمه ، احساس ناراحتی در معده ، نفخ ، بی اشتهایی  ، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند. در بعضی از کشورها به عنوان محرک تمایلات جنسی مصرف می شود.
  • ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود. سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسید کافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد. از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهدآنتی اکسیدان  موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.

نظرات بسته شده است.